Σε θετικό έδαφος άνοιξε η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά σήμερα Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να αφήνουν πίσω τους τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και να βλέπουν τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης.

Έτσι λίγα λεπτά μετά το κουδούνι έναρξης της συνεδριάσης, όλοι οι δείκτες κινήθηκαν ανοδικά στην Wall Street  με τους επενδυτές να καταγράφουν κέρδη. Συγκεκριμένα ο  Dow Jones ανέβηκε 29,41 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 34.050,86, καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 0,09%. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ξεκίνησε με άνοδο  της τάξης του 0,42% ( +17,08 μονάδες) και ανήλθε στις 4.192,58 μονάδες. Ο Νasdaq διαμορφώθηκε στις 13.255,65 μονάδες , ενισχυμένος κατά 1% (+130,66 μονάδες).

Οι επενδυτές φαίνεται να θέλουν να ανακάμψουν από τις απώλειες της εβδομάδας, πυροδοτώντας την άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών παρά την ανακοίνωση στοιχείων κατώτερων των προσδοκιών σε σχέση με την πορεία των  λιανικών πωλήσεων το μήνα Απρίλιο, οι οποίες παρέμειναν σταθερές. Τα στοχεία του Μαρτίου αναθεωρήθηκαν προς το πάνω , κυρίως λόγω των κρατικών κινήτρων- με τις λιανικές πωλήσεις να σημειώνουν αύξηση της τάξης του 10,7%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street