Με κέρδη έκλεισε το αμερικάνικο χρηματιστήριο την Παρασκευή, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος από τις απώλειες που κατέγραψε αυτήν την εβδομάδα. Και οι τρεις μεγάλοι χρηματιστηριακοί δείκτες ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο.

 Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones  σημείωσε κέρδη της τάξης του 1,06% και έκλεισε στις 34.382,13 μονάδες, λίγο χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας. Ο S&P 500  ανήλθε στις 4.173,22 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,48%. Ο  Nasdaq, που ωφελήθηκε και από τη μείωση των αποδόσεων των ομολόγων,ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 13.429,98 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο της τάξςη του 2,32%.

Και οι 11 μεγάλοι κλάδοι του δείκτη S&P έκλεισαν στο πράσινο, με τον κλάδο της ενέργειας-που ενισχύθηκε  από την άνοδο στις τιμές του αργού πετρελαίου- να καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη της τάξης του 3,2%.

Σε εβδομαδιαίο επίπεδο όμως οι χρηματιστηριακοί δείκτες σημειώσαν τη μεγαλύτερη πτώση από τον Φεβρουάριο. Υπενθυμίζεται ότι ήταν μια ρευστή και νευρική βδομάδα, που ξεκίνησε με ισχυρές πωλήσεις που προήλθαν από τα οικονομικά στοιχεία που τροφοδότησαν τις ανησυχίες για μακροπρόθεσμο πληθωρισμό στις Η.Π.Α.

Αν και ο πληθωρισμός παραμένει ως ανησυχία, μια ένδειξη επιστροφής της οικονομικής δραστηριότητας σε φυσιολογικούς ρυθμούς ήταν οι ανακοινώσεις σχετικά με τη χρήση μάσκας για τους πολίτες που έχουν πλήρως εμβολιαστεί, καθώς δεν θα την φορούν σε ανοιχτούς χώρους και στους περισσότερους εσωτερικούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street