Οι μέτοχοι της ΔΕΗ καλούνται σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που θα συνέλθει στις 4 Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης και χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων στον τόπο διεξαγωγής της με τη δυνατότητα  συμμετοχής και μέσω επιστολικής ψήφου λόγω της έκτακτης κατάστασης και στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί του παρακάτω θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης:

  1. Τροποποίηση άρθρων Καταστατικού της ΔΕΗ και κωδικοποίηση αυτού.
  2. Έγκριση της πολιτικής καταλληλότητας των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4706/2020.
  3. Έγκριση νέας πολιτικής αποδοχών της ΔΕΗ.
  4. Ανακοινώσεις και άλλα θέματα.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης κατά το νόμο και το Καταστατικό απαρτίας κατά την ως άνω ημερομηνία συνεδρίασης, καλούνται και πάλι οι μέτοχοι σε επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 14η Ιουνίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 π.μ., η οποία επίσης θα πραγματοποιηθεί από απόσταση σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης και χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων στον τόπο διεξαγωγής της με τη δυνατότητα  συμμετοχής και μέσω επιστολικής ψήφου λόγω της έκτακτης κατάστασης και στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου

Η συμμετοχή των μετόχων στη γενική συνέλευση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς και με επιστολική ψήφο. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στον χώρο της συνέλευσης σε μετόχους, δημοσιογράφους και εν γένει σε κάθε τρίτο πλην των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του Γραμματέως και των προσώπων που θα είναι επιφορτισμένοι με την διεξαγωγή της εν λόγω συνέλευσης.

Δικαίωμα συμμετοχής κα ψήφου έχουν μόνο όσοι εμφανίζονται ως μέτοχοι της εταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων κατά την έναρξη της πέμπτης ημέρας πριν από την ημέρα συνεδρίασης της αρχικής γενικής συνέλευσης, ήτοι, την 30η Μαΐου 2021 χωρίς να απαιτείται δέσμευση των μετοχών τους.

Περαιτέρω οδηγίες συμμετοχής στη συνέλευση μέσω τηλεδιάσκεψης θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της εταιρείας στην ενότητα «Ενημέρωση Επενδυτών».

Οι μέτοχοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων τηλεφωνικά (2105230951) και από σήμερα και μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης θα λειτουργεί help desk στο τηλέφωνο 2103366120 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου AXIAeShareholdersMeeting@athexgroup.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Συμφωνία χρηματοδότησης 12,4 δισ δολαρίων της Aramco με Κίνα και ΗΑΕ
Διεθνή |

Κίνα, ΗΑΕ επενδύουν στους πετρελαιαγωγούς της Σαουδικής Αραβίας

Η κινεζική Silk Road Fund και η Hassana Investment Co, εταιρεία που ελέγχεται από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, ένωσαν τις δυνάμεις τους με όμιλο εταιρειών που επενδύουν 12,4 δις δολάρια στους αγωγούς πετρελαίου του Ριάντ.

Ράλι πληθωρισμού λόγω ακριβότερου πετρελαίου – Πόσο έχουν αυξηθεί οι τιμές αμόλυβδης και πετρελαίου κίνησης
Αγορές |

Το πετρέλαιο βάζει φωτιά στον πληθωρισμό - Στο +40% από τις αρχές του έτους

Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας διετίας οι τιμές του μαύρου χρυσού - Σημαντική άνοδος στις τιμές βενζίνης και πετρελαίου κίνησης - Φόβοι για επικείμενη αύξηση και στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Σκρέκας: Aπό τα πιο φιλόδοξα σχέδια για την ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη το ελληνικό
Ενέργεια |

Σκρέκας: Aπό τα πιο φιλόδοξα σχέδια για την ενεργειακή μετάβαση στην Ευρώπη το ελληνικό

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρουσίασε το ενεργειακό σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης που θα ξεκινήσει σε λίγους μήνες από το Λαύριο με την κατασκευή της Δ' Φάσης διασύνδεσης των Κυκλάδων