Οι επενδυτές περίμενουν να δούν αν η Wall Street κρατήσει το μομέντουμ ανόδου των τελευταίων δύο μέρων τη βδομάδα που έρχεται, ενώ οι ανακοινώσεις δύο μεγάλων παικτών του λιανικού τομέα, Walmart και Home Depot, είναι στο επίκεντρο της χρηματιστηριακής ατζέντας.

Αναμονή και για τα minutes της Fed την Τέταρτη (λεπτομερή στοιχεία για τη νομισματική πολιτική, που οι αγορές χρήματος διαβάζουν με προσοχή για να έχουν εικόνα και να κάνουν εκτιμήσεις για την πορεία των επιτοκίων), καθώς έρχονται μετά τα στοιχεία για μεγαλύτερη, απ’ ότι αναμενόταν, άνοδο του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Επιπλέον έχουν προγραμματιστεί σχολιασμοί και από στελέχη της κεντρικής τράπεζας.

Οι αγορές έχουν επικεντρωθεί στα στοιχεία που θα μπορέσουν να δώσουν μια πιο καθαρή εικόνα στο κατά πόσο σύντομα η Fed θα αρχίσει να μιλάει για την επιβράδυνση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της. Αυτό θα αποτελούσε πρόδρομο για τη λήξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων αξίας 120 δισ. δολαρίων κάθε μήνα και θα την έφερνε ένα βήμα πιο κοντά στην αύξηση των επιτοκίων.

Την προηγούμενη εβδομάδα η αγορά ήταν νευρική και με μεγάλες μεταπτώσεις. Το ράλι ανόδου της Πέμπτης και Παρασκευής δεν κατάφερε να ισοφαρίσει ή να ξεπεράσει τις σημαντικές απώλειες της εβδομάδας.

Ο συνιδρυτής της Fundstrat Tom Lee σε έκθεση του έγραψε πως αναμένει από τις εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης αλλά και τις μετοχές εταιρειών που δέχθηκαν βαρύ πλήγμα από την πανδημία, όπως αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία, να ανακάμψουν από τα χαμηλά επίπεδα αποτίμησης που έχουν βρεθεί. Εκφράζει όμως ανησυχία για τον τεχνολογικό τομέα, καθώς οι μεγάλοι επενδυτές τον χρησιμοποιούν για να αντλήσουν κεφάλαια που διοχετεύουν στους τομείς βασικών αγαθών και υγιεινομικής περίθαλψης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street