Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, καθώς στο φως έρχονται συνεχώς νέες αποκαλύψεις.

Η εξιχνίασή του, θεωρείται πλέον θέμα χρόνου, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι Αρχές είναι πολύ κοντά στην ταυτοποίηση των κακοποιών, που σκότωσαν την 20χρονη Καρολάιν, ενώ δίπλα της ήταν η 11 μηνών κορούλα της και ο σύζυγός της, τον οποίο είχαν δέσει και φιμώσει.

Όπως ανέφερε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας (MEGA):  «Οι συνάδελφοι στην ασφάλεια έχουν στραγγίσει την έρευνα, και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Υπάρχουν πολλά στοιχεία. Έκαναν πολλά λάθη οι δράστες. Ένα από τα μεγαλύτερα ήταν ότι έκατσαν μία ολόκληρη ώρα μέσα στο σπίτι».

Οι ερευνητές του τμήματος Ανθρωποκτονιών βρίσκονται πλέον στο στάδιο της ανάλυσης δεδομένων και πληροφοριών. Ήδη έχουν στη διάθεσή τους τη μαρτυρία του 32χρονου πιλότου, τις περιγραφές των τριών κακοποιών, δεκάδες βίντεο από κάμερες παρακολούθησης και -όπως μεταδίδεται- περισσότερες από εκατό πληροφορίες από πολίτες, οι οποίοι τα τελευταία 24ωρα έχουν τηλεφωνήσει ακόμα και επισκεφθεί την ασφάλεια, προκειμένου να βοηθήσουν τις έρευνες.

Όλα τα δεδομένα, που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί αξιολογούνται, κατηγοριοποιούνται και συνδυάζονται. Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, οι τρεις ληστές αποτελούν μέλη συμμορίας, που χτυπούν κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση. Ακολουθούν δρομολόγιο διαφυγής αποφεύγοντας τις λεωφόρους, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, προσθέτοντας πως ο κύκλος των υπόπτων έχει στενέψει και η ταυτοποίησή τους είναι θέμα χρόνου.

Τα ίχνη DNA

Το άλλο επίπεδο έρευνας αφορά τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, για DNA και αποτυπώματα. Οι αρχές φέρεται να έχουν στη διάθεσή τους ίχνη DNA των δραστών, όπως ιδρώτας και τρίχες, σύμφωνα με τον Σκάι.

Την ίδια ώρα αναζητούν υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί κάποια οχήματα, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί οι κάτοχοί τους. Στο μικροσκόπιο βρίσκεται και βίντεο που αποτυπώνει περαστικούς, που προς το παρόν δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Παράλληλα, αναζητούνται στοιχεία από παλαιότερες ληστείες, ενώ υπάρχουν αιτήματα άρσης απορρήτου στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ύποπτες επικοινωνίες το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Στο μικροσκόπιο συμμορίες με βίαιες συμπεριφορές

Στο μικροσκόπιο των αξιωματικών βρίσκονται συμμορίες ληστών με βίαιες συμπεριφορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για φονιάδες που επιδιώκουν να βρουν στο εσωτερικό των σπιτιών τους ιδιοκτήτες. Θέλουν να τους πιέσουν και δεν τους ενδιαφέρει αν θα είναι ιδιαίτερα βίαιοι. Αυτό σημαίνει ότι και στο παρελθόν θα έχουν κάνει κάτι παρόμοιο.

Από τις αρχικές 300 υποθέσεις που βγήκαν από τα συρτάρια και εξετάστηκαν με κάθε λεπτομέρεια από την ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται πως  κατέληξαν σε δώδεκα από αυτές που αφορούν ληστείες στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 30 άτομα.

Οι συγκεκριμένες ληστείες, είχαν ένα κοινό στοιχείο με αυτή που έγινε στα Γλυκά Νερά. Διεπράχθησαν με έντονη βιαιότητα. Οι αστυνομικοί θα δουν σε αρχικό στάδιο πόσοι από τους 30 συγκεκριμένους σκληρούς ποινικούς παραμένουν ακόμα φυλακισμένοι και να προχωρήσουν σε έρευνα ώστε να διαπιστώσουν εάν κάποιοι από αυτούς σχετίζονται με τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Οι αρχές πιθανολογούν επίσης ότι οι εγκληματίες είχαν ανοιχτή επικοινωνία με τον τσιλιαδόρο τους και τα στοιχεία αυτά θα τους βοηθήσουν ιδιαίτερα στην ερευνά τους.

Σύμμαχος των Αρχών για να εντοπίσουν σήμα από τα τηλέφωνα των δραστών είναι το γεγονός ότι η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη αλλά και το γεγονός ότι στις 5.00 το πρωί που έγινε η ληστεία δεν κυκλοφορεί κόσμος έξω και έτσι μπορούν πιο εύκολα να αποκαλυφθούν εκπομπές από ύποπτα κινητά τηλέφωνα.

Το προφίλ των δραστών

Σε ότι αφορά το προφίλ των δραστών του στυγερού εγκλήματος, η κλινική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια Άννα Κανδαράκη, τόνισε στο MEGA,  ότι «ο τρόπος που επέλεξαν να δείξουν τη δύναμή τους οι δράστες, το να κακοποιήσουν το σκύλο και η συνολική τους δράση,  δείχνει μια ψυχοπαθητική προσωπικότητα. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν ενοχές, δεν νιώθουν το συναίσθημα που μπορεί να προκαλέσουν οι πράξεις τους. Το πώς θα ανταπεξέλθει ο σύζυγος, είναι πολύ νωρίς να αξιολογήσουμε. Είναι ακόμα σε μια κατάσταση άρνησης, και λειτουργεί αντανακλαστικά».

Από την πλευρά του, ο διδάκτωρ ψυχιατρικής Θάνος Ασκητής ανέφερε στο Open: «Βλέπουμε σίγουρα χρήση τοξικών ουσιών, χωρίς κανένα αίσθημα ηθικής. Στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης οι άνθρωποι έχουν απομονωθεί μέσα στην ατομικότητά τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για μια ψυχολογία στα όρια διαταραχής προσωπικότητας, για αυτό και η ανεξέλεγκτη συμπεριφορά τους. Η κοπέλα φώναξε και τους προκάλεσε υστερία. Οι γείτονες όμως πώς δεν τους άκουσαν; Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το κοινωνικό περιβάλλον; Aυτό είναι το πιο ανησυχητικό φαινόμενο».

Η κατάθεση 15.000 ευρώ σε ΑΤΜ

Διερεύνησης αξίζει και μια σοβαρή μαρτυρία, που έφτασε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» λίγες ώρες μετά τη ληστεία και την άγρια δολοφονία της 20χρονης.

Η γυναίκα που κάλεσε στην εκπομπή, ανέφερε ότι το βράδυ του τραγικού συμβάντος, έξω από υποκατάστημα τράπεζας στη Λεωφόρο Φυλής στα Λιόσια, δύο άτομα έκαναν κατάθεση 15.000 ευρώ σε ένα ATM, όπως αναφέρει το anikolouli.gr. «Αυτοί από το άγχος τους έβαζαν τα λεφτά στο μηχάνημα όλα μαζί και μπλόκαρε. Αναγκάστηκαν να ζητήσουν βοήθεια για την κατάθεση από τη φίλη μου που περίμενε στη σειρά της», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

 «Ξύπνησα από ένα γδούπο και το κλάμα του σκύλου»

Γειτόνισσα και φίλη του θύματος μίλησε στην ίδια εκπομπή για το μοιραίο εκείνο ξημέρωμα.

«Ήταν πάρα πολύ αγαπημένοι σαν ζευγάρι. Τον λάτρευε τον άντρα της και τη λάτρευε. Παρά το νεαρό της ηλικίας της ήταν ένα ώριμο, συγκροτημένο και χαμογελαστό κορίτσι. Διαχειριζόταν τα πάντα με μία ηρεμία. Είχαμε καθημερινή και πολύ καλή επικοινωνία γιατί αγαπούσαμε και φροντίζαμε και οι δύο τα αδέσποτα της γειτονιάς. Ήταν ένας άγγελος…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ξύπνησα ξημερώματα από ένα θόρυβο, σαν γδούπο και από το κλάμα του σκύλου της Καρολάιν. Πετάχτηκαν και τα δικά μου ζώα. Αν είχα καταλάβει κάτι, θα είχα δράσει διαφορετικά. Είναι αποτρόπαιο αυτό που έγινε. Εύχομαι να τους πιάσουν», κατέληξε.

Η περιγραφή των δολοφονων

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ο σύζυγoς της 20χρονης είδε το πρόσωπο του δολοφόνου, καθώς κάποια στιγμή του έπεσε στο λαιμό η κουκούλα full face που κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του.

Με βάση τα όσα κατέθεσε ο 32χρονος πιλότος, όταν ο δράστης ανέβηκε πάνω στο κρεβάτι για να ακινητοποιήσει τη σύζυγό του, του έπεσε το περιλαίμιο μοτοσυκλετιστή που φορούσε και έτσι είδε το πρόσωπό του.

Σύμφωνα με την κατάθεση του συζύγου, ο δολοφόνος ήταν μέχρι 30 ετών, μελαμψός, με ύψος 1,72 και με περιττά κιλά.

Ο 32χρονος πιλότος, περιέγραψε στους αστυνομικούς, με κάθε λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, το χρώμα των ματιών του και των μαλλιών του.

Δεν  μιλούσε καθόλου στους συνεργούς του, παρά  μόνο όταν ήταν να εγκαταλείψουν την μεζονέτα είπε κάποιες λέξεις σε μια άγνωστη γλώσσα για τον πιλότο.

Οι αστυνομικοί του έδειξαν φωτογραφίες σεσημασμένων κακοποιών,  μήπως αναγνωρίσει τον δολοφόνο της γυναίκας του.

Αυτό θα γίνει και τις επόμενες ημέρες καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός των υπόπτων, που έχουν μπει στο μικροσκόπιο του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Οι αστυνομικοί περιμένουν και τα αποτελέσματα από τα εργαστήρια, καθώς θεωρούν σίγουρο πως ο δολοφόνος της Καρολάιν, άφησε γενετικό υλικό στο σώμα, και στα ρούχα που την έπνιξε και την έδεσε μπρούμητα πάνω στο κρεβάτι.

Ύποπτες κινήσεις

Μαρτυρίες από τη γειτονιά, αναφέρουν πως τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες πριν τη δολοφονική επίθεση, κάποιοι κινούνταν ύποπτα, σαν να χαρτογραφούσαν το χώρο.

Ένα από τα στοιχεία που διερευνούν οι Αρχές αφορά τον τρόπο που προσέγγισαν αλλά και διέφυγαν οι αδίστακτοι δολοφόνοι.

Όπως εκτιμούν, πλέον, οι αστυνομικοί, οι δράστες έφτασαν στο σπίτι πεζοί, καθώς το όχημά τους ήταν αρκετά μακριά από τον τόπο του εγκλήματος.

Προκειμένου, δε,  να μην κινήσουν την υποψία κανενός κατοίκου της αραιοκατοικημένης περιοχής -με τη στάθμευση ενός αγνώστου οχήματος στους ερημικούς δρόμους- το άφησαν σε κάποιο πολυσύχναστο σημείο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης