Σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία με το Διεθνές Νομισματική Ταμείο για την ομαλή διευθέτηση του υπέρογκου χρέους της χώρας του, ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλβέρτο Φερνάντες είχε συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα στην Ιταλία.

Ο Αλβέρτο Φερνάντες χαρακτήρισε τη συνάντηση ως «εποικοδομητική και ειλικρινή», εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας με το ΔΝΤ.

«Εκφράζουμε την προθυμία μας να λύσουμε το πρόβλημα του χρέους της Αργεντινής», δήλωσε ο Φερνάντεζ, και πρόσθεσε ότι η Γκεοργκίεβα επέδειξε «κατανόηση» σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας στη Λατινική Αμερική και την οικονομική ύφεση της Αργεντινής.

Ο Φερνάντεζ εξέφρασε την ανάγκη επέκτασης των Ειδικών Τραβηκτικών Δικαιωμάτων (SDR), στα οποία λέγεται ότι συμφώνησε και η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Ο Γκεοργκιέβα χαρακτήρισε τη συνάντηση «θετική» – εστιάζοντας στην «παγκόσμια συνεργασία» και «εξέφρασε αλληλεγγύη», ώστε η Αργεντινή να «αντιμετωπίσει τις βαθιές κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί από την πανδημία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή