Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια αμερικανοί θα δουν τα επιδόματα ανεργίας τους να μειώνονται ή να περικόπτονται εντελώς τον επόμενο μήνα, καθώς ολοένα και περισσότερες Πολιτείες των ΗΠΑ επιλέγουν να εξαιρεθούν από τα ομοσπονδιακά προγράμματα ανεργίας.

«Οι Πολιτείες τους δίνουν 30 ημέρες προσθεσμία για να βρουν δουλειά», δήλωσε στο Yahoo Money, ο Andrew Stettner, ειδικός σε θέματα ανεργίας και ανώτερος συνεργάτης του Century Foundation και πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δεν θα τα ακαφέρουν με αποτέλεσμα να χάσουν τα επιδόματα ανεργίας.

Υπογράμμισε επίσης, ότι οι συνολικές απώλειες από αυτές τις περικοπές θα ανέλθουν σε 10,9 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία κατ’ επέκταση δεν θα εισρεύσουν στις τοπικές οικονομίες.

Μέχρι στιγμής δεκαοκτώ πολιτείες σχεδιάζουν να ακυρώσουν τα προγράμματα ανεργίας της πανδημικής εποχής. Η Αλάσκα και η Δυτική Βιρτζίνια ήταν οι τελευταίες που αποχώρησαν, σε μια κίνηση που κερδίζει έδαφοις κυρίως μεταξύ των Ρεπουμπλικανών κυβερνητών.

«Περισσότεροι από 50 τοπικοί εργοδότες έχουν δημοσιεύσει προσλήψεις και η ανταπόκριση ήταν πολύ θετική. Η ζήτηση για εργαζόμενους ξεπερνά πλέον τις αιτήσεις για εργασία» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Εργασίας και Ανάπτυξης Εργατικού Δυναμικού της Αλάσκας και προστίθεται: «Για όσους αναζητούν εργασία, ήρθε η ώρα»

Σύμφωνα με τον Stettner, οι περικοπές αυτές θα βλάψουν κυρίως τους Αφροαμερικανούς.

Τα δύο τρίτα των δικαιούχων ανεργίας στο Μισισιπή είναι Μαύροι, ενώ σε Νότια Καρολίνα και Αλαμπάμα είναι περίπου οι μισοί.

Το ποσοστό των Μαύρων Αμερικανών που στηρίζονται στην ανεργία σε αυτές τις τρεις Πολιτείες είναι τουλάχιστον τρεις φορές υψηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο του 18 %.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή