Μέλη κοινότητας αυτοχθόνων του Αμαζονίου έχουν αποκλείσει από τη Δευτέρα πετρελαϊκό κοίτασμα από το οποίο εξορύσσονται 28.462 βαρέλια αργού την ημέρα, το 6% της συνολικής παραγωγής του Ισημερινού, ανακοίνωσε χθες Σάββατο η δημόσια επιχείρηση πετρελαίου Petroecuador, η οποία ζήτησε τη συνδρομή των ένοπλων δυνάμεων.

«Ζητήσαμε την επιμελητειακή υποστήριξη των ένοπλων δυνάμεων για την αντικατάσταση του τεχνικού προσωπικού και την παράδοση τροφίμων και πρώτων υλών» από αέρος, διευκρίνισε η μεγαλύτερη εταιρεία του πετρελαϊκού τομέα στον Ισημερινό σε δελτίο Τύπου το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα χθες.

Αυτό θα επιτρέψει «να συνεχιστεί η εκμετάλλευση αυτού του μεγάλου πετρελαϊκού κοιτάσματος» και «να αποφευχθούν οικονομικές ζημίες για τη χώρα», ανέφερε η διεύθυνση της εταιρείας.

Κάτοικοι της κοινότητας αυτοχθόνων Ελ Εδέν, στην επαρχία Ορεγιάνα (ανατολικά), απέκλεισαν την εγκατάσταση αυτή τη Δευτέρα, ζητώντας να τους καταβληθούν αποζημιώσεις, καθώς τα σπίτια τους βρίσκονται πολύ κοντά στην πετρελαιοπηγή.

Η διαδήλωση «εμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία στο μπλοκ 12 Εδέν-Γιουτούρι», ανέφερε η πετρελαϊκή εταιρεία.

Διυλιστήριο που επεξεργάζεται 89.654 βαρέλια αργού την ημέρα από διάφορα κοιτάσματα βρίσκεται επίσης στην επαρχία Ορεγιάνα.

Ο πετρελαϊκός τομέας στον Ισημερινό, στον οποίο έχει δεσπόζουσα θέση η Petroecuador, εισφέρει μεγάλο μέρος των δημοσίων εσόδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή