Το αμερικανικό δολάριο βρήκε θύλακες στήριξης στην Ασία σήμερα, αλλά αγωνίστηκε χωρίς επιτυχία να σημειώσει κέρδη έναντι του ευρώ στη συνέχεια.

Το αμερικανικό νόμισμα ενισχύθηκε ελαφρά 0,1% έναντι του ευρώ και του γεν τις ασιατικές συναλλαγές. Παραμένει ωστόσο, κοντά στη περιοχή σημαντικών επιπέδων στήριξης τα οποία, αν σπάσουν, θα μπορούσαν να προκαλέσουν την επιστροφή σε πτωτική τάση που το πίεσε χαμηλότερα διαρκώς σχεδόν έως τον Απρίλιο. Γιατί οι επενδυτές είναι σε μεγάλο βαθμό υπέρ της άποψης πως αξίζει να υποχωρήσει περαιτέρω. Διότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατηρεί τα χαμηλά επιτόκια ενώ τα ελλείμματα εμπορικών συναλλαγών και τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ αυξάνονται.

Οι κερδοσκόποι αύξησαν τα στοιχήματά τους κόντρα στο δολάριο την περασμένη εβδομάδα, κυρίως προσθέτοντας στοιχήματα υπέρ του ευρώ και, σε μικρότερο βαθμό, στη στερλίνα καθώς η Βρετανία και η Ευρώπη κατευθύνονται προς την ανάκαμψη. Ο φόβος για τον πληθωρισμό έστειλε αρχικά τις αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου αναφοράς στην κορυφή έξι εβδομάδων, λίγο πάνω από το 1,70%, αλλά η δήλωση της Fed για υπομονή κατάφερε να καταπραΰνει τη διάθεση των traders και οι αποδόσεις επέστρεψαν στο 1,62% σήμερα.

Το δολάριο παρακολούθησε σχεδόν την κίνηση των αποδόσεων, αναπηδώντας στις 90,909 μονάδες απέναντι σε ένα καλάθι νομισμάτων πριν σταθεροποιηθεί στο επίπεδο των 90,397. Το ευρώ ήταν τελευταία, στις 11:30 δική μας ώρα, στα 1,2137 δολάρια, έχοντας αυξηθεί 0,5% την Παρασκευή, καθώς οι αποδόσεις μειώθηκαν, ενώ παρέμεινε σταθερό στο γιεν στα 109,30.

Σημαντικές αναταράξεις στα κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin έπεσε 12% το Σαββατοκύριακο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, μετά από tweets του Elon Musk που υπαινίχθηκαν ότι η Tesla μπορεί να έχει πουλήσει ή θα πουλήσει τις συμμετοχές της σε αυτό το ψηφιακό νόμισμα. Αυτό προκάλεσε την τάση φυγής και σε άλλα κρυπτονομίσματα. Υπάρχει όπως φαίνεται και πιο κάτω ένα ενιαίο ψαλίδισμα στα πλέον δημοφιλή ενώ αμυντικότερα στάθηκαν το XRP και το DOGE, αλλά στις ευρωπαϊκές συναλλαγές εμφανίζουν όλα ένα rebound που δεν είναι βέβαιο πως θα έχει συνέχεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές