Ποσοστό άνω του ενός πέμπτου των γονέων στις Ηνωμένες Πολιτείες, που αναγκάστηκαν να μείνουν σπίτι εν μέσω πανδημίας για να φροντίσουν τα παιδιά τους, δεν θα καταφέρουν να επιστρέψουν πλήρως στην εργασία του. Αυτό αναφέρει έρευνα της Federal Reserve, η οποία αναλύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά κατά τη διαδικασία επιστροφής στην εργασία.

Ειδικότερα, μεταξύ των 11.000 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα, το 9% των γονέων δήλωσαν ότι δεν εργάζονταν λόγω των προβλημάτων με τη φροντίδα των παιδιών, εξαιτίας του κλεισίματος των παιδικών σταθμών ή των σχολείων. Για τους ίδιους λόγους, το 13% των γονέων δήλωσαν ότι δούλευαν λιγότερο.

Το πρόβλημα είναι ακόμα πιο σοβαρό σε αφροαμερικανούς και ισπανόφωνους, ή σε ανθρώπους με χαμηλότερα εισοδήματα.

Περίπου το 36% των μαύρων μητέρων και το 30% των ισπανόφωνων μητέρων δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν πλήρως στη δουλειά καθώς έμεναν στο σπίτι με τα παιδιά τους, σε σύγκριση με το 19% των λευκών μητέρων.

Η Fed προσθέτει επίσης, ότι το 33% των ανύπαντρων μητέρων και περίπου το ένα τρίτο των μητέρων με ετήσιο εισόδημα μικρότερο των 50.000 δολαρίων δεν εργάζονταν ή εργάζονταν λιγότερο για τους ίδιους λόγους.

«Ακόμη και τώρα που η οικονομία έχει βελτιωθεί, μπορούμε σίγουρα να δούμε ότι ορισμένοι εξακολουθούν να έχουν προβλήματα, ειδικά εκείνοι που έχασαν τη δουλειά τους και εκείνοι με λιγότερη εκπαίδευση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η  Μισέλ Μπόουμαν, μέλος της Fed.

Μάλιστα, η έρευνα της Fed επισημαίνει ότι το 14% των γυναικών που έμειναν χωρίς δουλειά, αναφέρουν ως λόγο της ανεργίας την παιδική μέριμνα ή τις οικογενειακές υποχρεώσεις, έναντι μόλις 5% των ανδρών.

Οι αξιωματούχοι της Fed συνεχίζουν να εκφράζουν την ανησυχία τους για την ικανότητα των γυναικών να επιστρέψουν στην εργασία τους λόγω των προκλήσεων της φροντίδας των παιδιών.

«Το είδαμε νωρίτερα στην πανδημία όπου οι γυναίκες αποσύρθηκαν έντονα από το εργατικό δυναμικό – περισσότερο από τους άνδρες. Νομίζω ότι αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει επειδή δεν έχουν ξανανοίξει πλήρως τα σχολεία », δήλωσε στο Yahoo Finance η επικεφαλής της Fed Κλίβελαντ Λορέτα Μέστερ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ