Έρευνα αναφορικά με την σχέση που φέρεται να είχε ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς υπάλληλο της εταιρείας πριν από σχεδόν δύο δεκαετίες, διεξήγαγε ο τεχνολικός κολοσσός, ο οποίος ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο θέμα το 2019. Κάτι τέτοιο αντιβαίνει με τους κανονισμούς της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η εταιρεία, το διοικητικό συμβούλιο εξέτασε το ζήτημα και πραγματοποίησε «διεξοδική έρευνα», ωστόσο δεν κατάφερε να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα, καθώς ο Γκέιτς παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο πριν ολοκληρωθεί η έρευνα.

«Η Microsoft έλαβε γνώση το τελευταίο εξάμηνο του 2019 ότι ο Bill Gates προσπάθησε να ξεκινήσει στενή σχέση με μία υπάλληλο της εταιρείας το 2000. Επιτροπή του ΔΣ εξέτασε το θέμα, με τη βοήθεια εξωτερικού δικηγορικού γραφείου. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της έρευνας, η Microsoft παρείχε εκτεταμένη υποστήριξη στην υπάλληλο που εμπλέκονταν στο θέμα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπιλ Γκέιτς παραιτήθηκε πέρυσι από το διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου όπως είπε να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες.

«Υπήρχε μια σχέση πριν από σχεδόν 20 χρόνια που έληξε φιλικά», είπε η εκπρόσωπος του Γκέιτς, προσθέτοντας ότι «η απόφασή του για αποχώρηση από το διοικητικό συμβούλιο δεν είχε καμία σχέση με αυτό το θέμα».

Αρθρο των New York Times ανέφερε ότι ο Γκέιτς φέρεται να διεκδίκησε διάφορες γυναίκες που εργάζονταν στη Microsoft είχε αναπτύξει τη φήμη του ανθρώπου με υιοθετεί «αμφισβητήσιμες συμπεριφορές».

Η Wall Street Journal από την πλευρά της αναφέρει πως το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, πίεσε τον Γκέιτς σε παραίτηση κρίνοντας τη σχέση που είχε ως «ακατάλληλη».
Ανάλογη θέση υιοθέτηση και το Dow Jones, τονίζοντας ότι τα στελέχη της Microsoft κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σχέση του Gates με την εργαζόμενη ήταν ανάρμοστη και αποφασίστηκε πέρυσι να παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Στις αρχές Μαΐου ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του Μελίντα ανακοίνωσαν ότι έλαβαν από κοινού την απόφαση να χωρίσουν.

Μετά από 27 χρόνια γάμου, οι Γκέιτς αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους ότι «δεν πιστεύουν ότι μπορούν πλέον να εξελιχθούν ως ζευγάρι».

Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά: Την Τζένιφερ, την Φοίβη και την Ρόρι.

H ανακοίνωση

«Μετά από πολλή σκέψη και δουλειά στη σχέση μας, αποφασίσαμε να λύσουμε τον γάμο μας. Τα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία υπέροχα παιδιά και δημιουργήσαμε ένα ίδρυμα που δραστηριοποιείται σε όλο τον πλανήτη για να βοηθήσει τον κόσμο να έχει υγιή και παραγωγική ζωή. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε αυτή την αποστολή και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στο ίδρυμα, αλλά δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε πια να εξελιχθούμε ως ζευγάρι στην επόμενη φάση της ζωής μας. Ζήτουμε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας καθώς βαδίζουμε σε αυτή τη νέα ζωή».

Πλουσιότερη η Μελίντα

Η Μελίντα Γκέιτς είναι σύμφωνα με το Bloomberg, κατά 3 δισ. δολάρια πλουσιότερη από την ημέρα που ανακοινώθηκε το διαζύγιό της με τον Μπιλ Γκέιτς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Cascade επενδυτική, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς, μετέφερε μετοχές από την εταιρεία Deere & Co. στην Μελίντα Γκέιτς, αυξάνοντας το συνολικό ποσό χρημάτων στον λογαριασμό της κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια, από την ημέρα που ανακοινώθηκε το διαζύγιο. H επενδυτική μετέφερε περίπου 2,24 εκατομμύρια μετοχές, αξίας 851 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αντίστοιχες κινήσεις ακολούθησαν, οι οποίες αφορούσαν σε μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Μεξικό, όπως η Cocacola, η Grupo Televisa και μετοχές αξίας 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Εθνικού Δικτύου Σιδηροδρόμων του Καναδά.

Επίσης, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εκτάρια γης, συμπεριλαμβανομένου του θρυλικού ράντσου του Μπάφαλο Μπιλ στο Γουαόμινγκ, το οποίο πρέπει με κάποιο τρόπο να μοιράσουν λόγω του διαζυγίου.

Τέλος, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς διαθέτουν κοινούς λογαριασμούς δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές εταιρειών σε όλο τον κόσμο, ενώ το ζευγάρι θα πρέπει να αποφασίσει τι θα πράξει και με την βίλα στη Νότια Καλιφόρνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Adidas: Κοντράρει τη Nike στη μάχη για την Gen Z
Διεθνή |

Σκληρό πόκερ για την Gen Z - Πώς η Adidas κοντράρει τη Nike στη μάχη για την κατάκτησή της

Φαίνεται πως η ανάπτυξη της Adidas ξεπερνάει αυτήν της Nike για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια το 2024 - αυτό σημαίνει ότι το γερμανικό sports brand θα παραμεινει για μερικά ακόμη χρόνια στην κορυφή