Η πολιτεία της Νέας Υόρκης, ακολουθώντας τις νέες οδηγίες των ομοσπονδιακών αρχών, δεν θα απαιτεί πλέον από τους πολίτες που έχουν πλήρως εμβολιαστεί κατά της Covid-19 να φορούν μάσκες σε πολλούς δημόσιους χώρους.
«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να συνεχίσουν να φοράνε μάσκα», δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.
Οι μάσκες θα συνεχίσουν να είναι υποχρεωτικές στις δημόσιες συγκοινωνίες, τα σχολεία και σε ορισμένους δημόσιους χώρους, ακόμα και μεταξύ των εμβολιασμένων, σύμφωνα με τον κυβερνήτη.
Ο Άντριου Κουόμο είπε, επίσης, ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να συνεχίσουν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες χρήσης της μάσκας στους πελάτες τους και σε άλλους επισκέπτες.

Υπενθυμίζεται ότι η πολιτεία στην προσπάθεια αύξησης του εμβολιασμού ξεκινάει αυτή την εβδομάδα ένα πιλοτικό πρόγραμμα, με το οποίο οι επιβάτες στο μετρό της Νέας Υόρκης θα μπορούν να εμβολιάζονται δωρεάν με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και να δικαιούνται δωρεάν διαδρομές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους