Τρίτη από το τέλος είναι η χώρας μας ό,τι αφορά το ποσοστό των ηλικιωμένων που που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έρευνα, το 2020, το 88% των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών στην ΕΕ ανέφεραν ότι είχαν χρησιμοποιήσει το Διαδίκτυο τους τελευταίους 3 μήνες. Το ποσοστό αυτό κυμαίνεται από 70% στη Βουλγαρία έως 99% στη Δανία.

Αν και στους νέους, η χρήση του Διαδικτύου είναι πολύ συχνή και σχεδόν καθολική, δεν είναι τόσο συνηθισμένη μεταξύ των ηλικιωμένων: το 98% των ατόμων ηλικίας 16-24 ετών χρησιμοποίησε το Διαδίκτυο τους τελευταίους 3 μήνες του 2020 έναντι του 61% ηλικίας 65-74 ετών.

Το 2020, η Δανία κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό (94%) των ατόμων ηλικίας 65-74 ετών που χρησιμοποίησαν το ίντερνετ τους τελευταίους 3 μήνες του περασμένου έτους, ακολουθούμενη από το Λουξεμβούργο και τη Σουηδία (91% και οι δύο), τις Κάτω Χώρες (90%) καθώς και τη Φινλανδία ( 88%).

Αντίθετα, μόνο το 25% των ατόμων ηλικίας 65-74 ετών στη Βουλγαρία χρησιμοποίησαν το Διαδίκτυο τους τελευταίους 3 μήνες, ακολουθούμενοι από αυτούς στην Κροατία (28%) και στην Ελλάδα (33%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI