Οι αποκαλύψεις έγιναν μέσω της ανακοίνωσης συμμετοχής της Samsung Display, του βραχίονα της εταιρείας που δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και την κατασκευή οθονών, στην Display Week 2021. Εκεί η εταιρεία θα παρουσιάσει τις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει γύρω από τα πάνελ OLED αλλά και τα τελικά προϊόντα που είναι πιθανό να προκύψουν.

Μία πρόγευση όσων θα παρουσιάσει εκεί η Samsung πραγματοποιήθηκε μέσω αναρτήσεων της εταιρείας. Από αυτά τα προϊόντα επίδειξης τεχνολογίας σίγουρα ξεχωρίζει η S-foldable OLED οθόνη, που μπορεί να διπλωθεί, όχι μία φορά αλλά δύο φορές. Με τη συγκεκριμένη οθόνη σε πλήρη ανάπτυξη, η συσκευή μετατρέπεται σε ένα πλήρες tablet με διαγώνιο οθόνης στις 7,2 ίντσες. Αντίθετα, διπλώνοντάς τη η συσκευή μετατρέπεται σε ένα συμβατικό smartphone.

Μία άλλη πρόταση της εταιρείας είναι το αναδιπλούμενο OLED πάνελ των 17 ιντσών. Σε πλήρη ανάπτυξη λειτουργεί σαν ένα τυπικό μόνιτορ, ενώ όταν διπλωθεί στην ουσία μετατρέπεται σε ένα tablet με σχέση πλευρών 4:3.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η λύση «συρόμενης» οθόνης, πάντα τεχνολογίας OLED. Η συσκευή μοιάζει με ένα τυπικό smartphone όταν είναι κλειστή, αλλά όταν σύρουμε την οθόνη οριζόντια στην ουσία αυτή μεγαλώνει μετατρέποντας τη συσκευή σε ένα βολικό tablet.

Ωστόσο, η Samsung δεν αρκέστηκε στις αναδιπλούμενες και συρόμενες οθόνες. Μέσω του λογαριασμού της στο Weibo (κινεζικό αντίστοιχο του Facebook) η Samsung παρουσίασε και ένα laptop με ενσωματωμένη κάμερα UPC (under-panel camera), δηλαδή τοποθετημένη η κάμερα κάτω από το πάνελ της οθόνης.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία αναπτύχθηκε ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα περιθώρια των οθονών των φορητών υπολογιστών και συγχρόνως να αυξηθεί το πραγματικό μέγεθός τους. Προφανώς, η πρόταση μοιάζει εργονομική αλλά η κορεατική εταιρεία δεν έδωσε πρόσθετες πληροφορίες για στοιχεία όπως η ποιότητα εικόνας της εν λόγω κάμερας.

Φυσικά, η τεχνολογία UPC δεν βρίσκει εφαρμογή μόνο στον τομέα των υπολογιστών καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε μικρότερες συσκευές με τα ίδια οφέλη, όπως τα smartphones.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Εφαρμογή δημιουργίας κλινικών σημειώσεων
Tεχνητή νοημοσύνη |

Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης γίνεται το... δεξί χέρι των γιατρών

Το DAX Express δημιουργεί κλινικές σημειώσεις μέσα σε δευτερόλεπτα, έτσι ώστε οι γιατροί να μπορούν να ελέγχουν αμέσως τις αυτοματοποιημένες περιλήψεις των επισκέψεών τους σε ασθενείς