Πτωτικά κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο την Τρίτη, καθώς οι σημαντικές απώλειες στις τηλεπικοινωνιακές μετοχές, αλλά και τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις νέες κατοικίες, υπερσκίασαν τα θετικά αποτελέσματα της Walmart και της Home Depot. Η μετοχή της AT&T ήταν από αυτές που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη S&P 500.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,8% στις 34.060,66 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,9% στις 4.127,83 μoνάδες.

Έντονη ήταν η διακύμανση του τεχνολογικού Nasdaq , ο οποίος από κέρδη 0,8% έκλεισε με πτώση 0,6% στις 13.303,64 μονάδες, καθώς οι Apple, Amazon, Facebook και Alphabet υποχώρησαν σε ποσοστό άνω 1%.

Οι επενδυτές περίμεναν με ενδιαφέρον τις επιδόσεις των εταιρειών λιανικής για να διαπιστώσουν τις τάσεις στην καταναλωτική αγορά και άρα την ώθηση που θα πρέπει να περιμένει η οικονομική ανάπτυξη. Και πραγματικά όλες οι αλυσίδες παρουσιάζουν βελτιωμένα κέρδη, καθώς τα κονδύλια των πακέτων στήριξης βοήθησαν τα νοικοκυριά να αυξήσουν τις δαπάνες τους.

Τα οικονομικά νέα της ημέρας, που απογοήτευσαν την αγορά, αφορούσαν τις νέες κατοικίες, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει πως οι ενάρξεις κατοικιών υποχώρησαν στο ετήσιο προσαρμοσμένο μέγεθος των 1,569 εκατομμυρίων τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας πτώση 9,5%, ήτοι αρκετά κάτω από τα 1,702 εκατομμύρια που ανάμεναν οι αναλυτές.

Η Wall Street βρίσκεται σε έντονη μεταβλητότητα τις τελευταίες ημέρες, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι η ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας και οι πληθωριστικές πιέσεις θα αναγκάσουν τη Fed να προχωρήσει σε πιο σφικτή δημοσιονομική πολιτική.

Η αγορά αναμένει με ενδιαφέρον την Τετάρτη τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Το περιεχόμενο των πρακτικών εκτιμάται ότι θα συμβάλει στο καθησυχαστικό μήνυμα που έχουν μεταφέρει αρκετοί αξιωματούχοι της Fed, τις τελευταίες ημέρες, πως δηλαδή η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν ανησυχεί για την άνοδο των τιμών θεωρώντας την πρόσκαιρο φαινόμενο λόγω της ενδυνάμωσης της οικονομίας μετά την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα και άρα, πράγματι, δεν σκοπεύει να αλλάξει πλεύση. Διότι αυτό που φοβούνται οι επενδυτές είναι πως η εκτίναξη του πληθωρισμού θα επιταχύνει την αντιστροφή της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας και την έναρξη του tapering στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street