Το.. μάθημα του από το πάθημα της Colonial Pipeline που «γονάτισε» την αμερικανική αγορά καυσίμων επί σχεδόν μία εβδομάδα έμαθε ο Λευκός Οίκος δρομολογώντας νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας σε στρατηγικούς στόχους, καθώς βέβαια και νέα κονδύλια.

Τα κονδύλια που θα δρομολογηθούν από το νέο υπό συζήτηση πακέτο του American Jobs Plan εκτιμάται πως θα λειτουργήσουν και σαν μοχλός πίεσης για την επικύρωση του πακέτου, το οποίο έχει συναντήσει αντιδράσεις από την αγορά και τους Ρεπουμπλικάνους καθώς θα χρηματοδοτηθεί από μια σειρά φορολογικών μεταρρυθμίσεων.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε σήμερα ο Λευκός Οίκος, περίπου 20 δισ. δολάρια θα διοχετευτούν για την ενίσχυση ενεργειακών συστημάτων και άλλα 2 δισ. σε δίκτυα σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Επίσης, επισημάνθηκε ότι η πρόσβαση στις επιδοτήσεις συνολικού ύψους 100 δισ. δολαρίων για project τηλεπικοινωνιών και ευρυζωνικότητας προϋποθέτει από τους αιτούντες να παρέχουν δικλείδες ασφαλείας που θα καλύπτει ζητήματα κυβερνοασφάλειας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει ζητήσει από το επιτελείο του τον σχεδιασμό ενός νέου πακέτου μέτρων για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας τόσο σε στρατηγικούς στόχους εθνικής ασφαλείας όσο και εταιρικούς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ευρύτερα προβλήματα στην αγορά, όπως έγινε με την κατάρρευση του δικτύου αγωγών της Colonial.

Για παράδειγμα, η ασφάλεια του δικτύου ηλεκτροδότησης αποτελεί μόνιμη πηγή ανησυχίας από ειδικούς. Μάλιστα, τα μεγάλα περιφερειακά blackouts, το 2003 και το 2011, είχαν επιβεβαιώσει το πόσο ευάλωτο ήταν το δίκτυο, ειδικά δε, απέναντι στα νέα… προχωρημένα μέσα των σημερινών χάκερς.

Δεν είναι τυχαίο πως το κεφάλαιο της διοχέτευσης επιπλέον κονδυλίων για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας είναι ένα από τα λίγα σημεία που συναντούν διακομματική στήριξη στο Κογκρέσο, ήτοι τόσο από Δημοκρατικούς όσο και από Ρεπουμπλικάνους, καθώς το πολιτικό σκηνικό παραμένει ανάστατο με το επεισόδιο της Colonial Pipeline.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή