Νέο πλήγμα για την τουρκική οικονομία και τον τουρισμό της χώρας ειδικότερα συνιστά η απόφαση ρωσικών αεροπορικών εταιρειών να «παγώσουν» τις πτήσεις τους προς τη χώρα εν αναμονή των κυβερνητικών αποφάσεων στη Μόσχα για άρση των περιορισμών πτήσεων που έχουν θεσπιστεί λόγω πανδημίας.

Την αρχή έκανε χθες η κορυφαία ρωσική Aeroflot, ενώ σήμερα ακολούθησε και η S7 Airlines.

«Έχουμε σταματήσει τις πωλήσεις και ακυρώσαμε όλες τις πτήσεις προς την Τουρκία για τον Ιούνιο, με εξαίρεση δύο πτήσεις την εβδομάδα που επιτρέπονται από την ειδική ομάδα της ρωσικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ώστε να μην διαταραχθούν οι επιβάτες λόγω πιθανών ακυρώσεων», ανέφερε η Aeroflot στη χθεσινή ανακοίνωση της.

Στο ίδιο μοτίβο και η S7 Airlines που ακυρώνει όλες τις πτήσεις προς την Τουρκία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με την ικανότητά της να πραγματοποιεί πτήσεις εκεί. «Θα είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις πωλήσεις μόλις σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική κατάσταση και επαναληφθούν εκ νέου οι πτήσεις» εξήγησε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Ρωσία έχει αποφασίσει να παρατείνει την απαγόρευση πτήσεων προς την Τουρκία έως τις 30 Ιουνίου καθώς η επιδημιολογική εικόνα της χώρας είναι ιδιαίτερα κακή, αλλά η ειδική ομάδα της ρωσικής κυβέρνησης δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την οριστική απόφαση της. Σε πολιτικούς όρους, εξάλλου, θεωρείται βέβαιο πως ο Ερντογάν θα ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις προς τον… φίλο του, τον Βλαντιμίρ Πούτιν, να δείξει μεγαλύτερη ευελιξία δεδομένης της τεράστιας ανάγκης που έχει η τουρκική οικονομία.

Οι Ρώσοι τουρίστες είναι εξαιρετικά σημαντικοί για την τουρκική τουριστική βιομηχανία που αγωνίζεται να ορθοποδήσει από την τεράστια ζημιά της περσινής χρονιάς. Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2021 στη χώρα ταξίδεψαν 500.000 Ρώσοι, σύμφωνα με τη Ρωσική Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων. To 2019, συνολικά 7 εκατ. Ρώσοι τουρίστες ταξίδεψαν στην Τουρκία, αναδεικνύοντας τη χώρα το νούμερο ένα προορισμό για τους Ρώσους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή