Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Amazon φέρεται να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της MGM, εταιρεία που κατέχει πληθώρα κινηματογραφικών τίτλων όπως τη σειρά ταινιών James Bond, Hobbit, Stargate και Robocop καθώς και χιλιάδες ακόμη τίτλους μεμονωμένων ταινιών.

Επιπλέον, η MGM κατέχει από το 2017 την πλήρη ιδιοκτησία του καναλιού Epix. Τα δημοσιεύματα των The Information, Variety και New York Times υπολογίζουν ότι οι δύο πλευρές καταλήγουν σε ένα ποσό της τάξης των 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την περασμένη εβδομάδα η Amazon είχε ανακοινώσει ότι ένα πρώην στέλεχός της, ο Τζεφ Μπλακμπερν, επιστρέφει στην εταιρεία ώστε να επιβλέψει τομείς δραστηριοτήτων όπως τα Amazon Studios και Twitch. Μοιραία, αρκετοί συνδύασαν τη συγκεκριμένη επιστροφή με την απόκτηση της τεράστιας κινηματογραφικής βιβλιοθήκης της MGM και τη διαχείρισή της.

Υπενθυμίζεται ότι ο χορός των φημών είχε ξεκινήσει τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Forbes είχε προχωρήσει σε σχετικό δημοσίευμα αν και τότε είχε υπάρξει διάψευση από όλες τις πλευρές.
Παρόλα αυτά ίσως αυτή τη φορά η κίνηση εξαγοράς της MGM ίσως έχει νόημα αφού οι ανταγωνιστές της Amazon στον τομέα του streaming (η ίδια κατέχει την πλατφόρμα Amazon Prime) δημιουργούν νέες συμμαχίες: το Netflix συμμαχεί με τη Sony Pictures, η AT&T συγχωνεύεται με τη Discovery ενώ η πλατφόρμα Disney+ επενδύει όλο και περισσότερο στο σύμπαν των Star Wars και Marvel.

Υπολογίζεται ότι η MGM διαθέτει μία βιβλιοθήκη που αποτελείται από 4.000 κινηματογραφικές ταινίες και 17.000 ώρες τηλεοπτικών προγραμμάτων. Μόνο το brand του πράκτορα James Bond είναι από τα πιο ακριβά κινηματογραφικά franchise, που δείχνει να το ξεπερνά μόνο το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel της Disney.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή