Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε τηλεφωνική συνομιλία σήμερα Τετάρτη με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι αναμενει να δει σήμερα μια σημαντική αποκλιμάκωση των συγκρούσεων με τη Γάζα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Reuters.

Eκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε: «Οι δύο ηγέτες μίλησαν λεπτομερώς για την κατάσταση στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στην «υποβάθμιση των δυνατοτήτων της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων», καθώς και στις συνεχείς διπλωματικές προσπάθειες των ΗΠΑ και άλλων κυβερνήσεων».

Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός απάντησε στην εκτόξευση 4 ρουκετών από το Νότιο Λίβανο προς το βόρειο κομμάτι του Ισραήλ. Νωρίτερα οι πυραυλικές άμυνες του Ισραήλ εμπόδισαν μια από τις ρουκέτες να μπει στο έδαφος της χώρας και οι άλλες τρεις «πιθανόν να έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές» σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού.Μεχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Οι πύραυλοι ενεργοποίησαν τις σειρήνες που ήχησαν στην πόλη Χάιφα κ σε άλλες ανατολικές περιοχές. Πηγές ασφαλείας από Λίβανο επιβεβαίωσαν τη ρίψη των ρουκετών, χωρίς μέχρι στιγμή να υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Το πυροβολικό του ισραλινού στρατού έπληξε στόχους στο Λίβανο, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα