Σε μία προσπάθεια να ανακόψει ένα νέο κύμα κόκκινων οφειλών προς την Εφορία και με στόχο να διευκολύνει τους πληττόμενους από την πανδημία φορολογούμενους το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να ανοίξει ξανά, για τρίτη φορά, τις πύλες των 100 και 120 δόσεων των παλαιών ρυθμίσεων για όσους τις έχασαν λόγω πτώσης των εισοδημάτων και αδυναμίας πληρωμών.

Ταυτόχρονα εξετάζεται μια νέα ρύθμιση εξόφλησης του συνόλου των κορωνοχρεών σε πέντε χρόνια με χαμηλότοκες δόσεις.

Με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη να αποκλείει οποιασδήποτε μορφής «κούρεμα» των φορολογικών χρεών που γεννήθηκαν στην covid εποχή στο οικονομικό επιτελείο μελετούν το σενάριο της ρύθμισης σε περίπου 60 δόσεις των περισσότερων οφειλών που γεννήθηκαν μέσα στην υγειονομική κρίση και όχι μόνο αυτών που έχουν «παγώσει» έως το τέλος του 2021.

Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν σκέψεις να ενταχθούν στην νέα ρύθμιση ο φόρος εισοδήματος ή και ο ΕΝΦΙΑ που δεν εξοφλήθηκαν από επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την πανδημία. Αντίστοιχα θα ενταχθούν και οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία που επίσης διογκώνονται μήνα με τον μήνα.

Ο σχεδιασμός για την αναβίωση των παλαιών ρυθμίσεων των 100 και 120 δόσεων αφορά αποκλειστικά  τους φορολογούμενους που έχουν πληγεί από την πανδημία και βρέθηκαν εκτός των ρυθμίσεων με την επέλαση του κορωνοϊού, μετά το Μάρτιο του 2020.

Τη νέα ευκαιρία να κερδίσουν ξανά τις παλιές ρυθμίσεις  εξόφλησης των οφειλών του με τους ίδιους ακριβώς όρους και χωρίς να επιβαρύνονται με πρόστιμα θα έχουν οι επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή ή υπέστησαν απώλεια τζίρου το 2020,  οι εργαζόμενοι σε κλειστές ή πληττόμενες επιχειρήσεις που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή το 2020 , ενδεχομένως και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν λάβει «κουρεμένα» ενοίκια , εφόσον:

–              Είχαν χάσει τις ρυθμίσεις αυτές μετά τον Μάρτιο του 2020

–              Δεν είχαν επανενταχθεί μέχρι το τέλος του 2020 όταν τους δόθηκε ξανά η ευκαιρία γιατί δεν πλήρωναν εμπρόθεσμα τη δόση του Δεκεμβρίου 2020 των ρυθμίσεων αυτών και δεν υπέβαλαν τη σχετική ρύθμιση.

–              Έχουν τακτοποιήσει ή εξοφλήσει με νόμιμο τρόπο τις λοιπές ληξιπρόθεσμες οφειλές τους μέχρι την ημερομηνία που θα αναβιώσουν ξανά οι παλαιές ρυθμίσεις.

–              Έχουν  εξοφλήσει όλες σχεδόν τις προ πανδημίας μηνιαίες δόσεις  100 δόσεων ή των  120 δόσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax