Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εγκαίνια των 14 αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece.

Το «σύνθημα» για την έναρξη της τουριστικής σεζόν θα δώσει ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Μια ξεχωριστή μέρα για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων των 14 αναβαθμισμένων περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece, που έγινε στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, με τη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού προσκεκλημένων λόγω covid.

Το ανακαινισμένο αεροδρόμιο “Μακεδονία” μπορεί να το πούμε και καινούργιο, είπε, αφού τα πάντα έχουν νέα μορφή και ιδιαίτερα ο νέος εντυπωσιακός τερματικός σταθμός, που έχει ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό του αεροδρομίου.

Το νέο, πλέον, αεροδρόμιο προσφέρει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης 10.000.000 επιβατών ετησίως και αυτό δίνει τεράστιες προοπτικές στο αεροδρόμιο και τη Θεσσαλονίκη, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επισήμανε, ακόμα, ότι υπήρξαν “αναταράξεις”, “καταιγίδες” και “κενά αέρος” που χτύπησαν το εγχείρημα αναβάθμισης των αεροδρομίων, αναφερόμενος στην κριτική και τη στάση της αντιπολίτευσης.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, η νέα εικόνα των 14 αεροδρομίων, το πρόγραμμα αναβάθμισης των οποίων ολοκληρώθηκε τρεις μήνες νωρίτερα από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, αναδεικνύει τις έννοιες της αναβάθμισης και της ασφάλειας.

Παράλληλα, τα 14 αναβαθμισμένα αεροδρόμια θα διαθέτουν νέες υπηρεσίες και περισσότερες ανέσεις για τους Έλληνες και τους ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο, γεγονός που έχει τεράστια σημασία για τον τουρισμό και την εικόνα της χώρας.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης που υλοποιήθηκε περιλαμβάνει:

Πέντε νέους σύγχρονους αεροσταθμούς.
Πέντε επεκτάσεις αεροσταθμών.
Τέσσερις αναδιαμορφώσεις αεροσταθμών.
Δώδεκα ανακαινισμένους διαδρόμους αποπροσγείωσης.
Κατασκευή και ανακαίνιση δώδεκα πυροσβεστικών σταθμών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία