Οι πολίτες της Αυστρίας  θα μπορούν από σήμερα να παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία την ηλεκτρονική κάρτα εμβολιασμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Φαρμακοποιών.

Τα φαρμακεία της χώρας πέρα από την υπηρεσία εκτύπωσης της κάρτας εμβολιασμού και τη διανομή των δωρεάν τέστ θα ήθελαν να μπορούν να κάνουν και το εμβόλιο κατά της Covid -19 σε ποσοστό 67%, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Επιμελητηρίου τους και δημοσιεύσε το ΑΠΕ.

Το Αυστριακό Επιμελητήριο Φαρμακοποιών είχε ανακοινώσει πριν από ένα μήνα ότι εάν αυτό είναι επιθυμητό, τα φαρμακεία στη χώρα είναι έτοιμα να προσφέρουν άμεσα στον πληθυσμό εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών.
“Το ότι τα φαρμακεία είναι σε θέση να αναλάβουν εμβολιασμούς, το απέδειξαν ήδη, διοργανώνοντας σε ελάχιστο χρόνο τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ”, είχε επισημάνει η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ουλρίκε Μουρς-Έντλμαγιερ, αναφέροντας ότι διαθέτουν επιστημονικά εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο παρέχει ήδη συμβουλευτικές υπηρεσίες σε σχέση με τους εμβολιασμούς, έχοντας στο σύνολό του πολύ καλή κατάρτιση.»
Το 48% του συνόλου των φαρμακείων, όπως προκύπτει από την έρευνα, φέρεται να είναι ήδη κατάλληλα να προβαίνουν σε εμβολιασμούς, το 37% να εξακολουθούν να χρειάζονται προσαρμογή και το 15% να μην είναι κατάλληλα για ένα τέτοιο σκοπό, καθώς, προκειμένου ένα φαρμακείο να είναι κατάλληλο για εμβολιασμό, απαιτείται ξεχωριστός χώρος που διατηρεί την εμπιστευτικότητα και την υγιεινή.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Επιμελητηρίου, οι περισσότεροι από τους συναδέλφους της έχουν ήδη τη θεωρητική κατάρτιση για αυτό, και πολλοί έχουν επίσης πρακτική εκπαίδευση, και με τους άλλους, το τελευταίο μπορεί επίσης να γίνει σε λίγες ημέρες, και αυτό θα επέτρεπε στα φαρμακεία να ξεκινήσουν αμέσως εάν έλθει το κάλεσμα της πολιτικής.

Η κόντρα με τους γιατρούς
Σε απάντηση στην ένσταση των γιατρών, που θέλουν να κρατήσουν τον εμβολιασμό στα χέρια τους και αρνούνται να τον επεκτείνουν στα φαρμακεία, η Ουλρίκε Μουρς-Έντλμαγιερ παρατήρησε ότι σε πολλές χώρες, και πιο πρόσφατα στη Γαλλία, εμβολιασμοί γίνονται και από τους δύο, ενώ, οπουδήποτε πραγματοποιείται εμβολιασμός στα ιατρεία και στα φαρμακεία, το ποσοστό εμβολιασμού είναι υψηλότερο.
Να παραμείνουν οι φαρμακοποιοί στις αρμοδιότητες τους, είχε απαντήσει ο πρόεδρος του Αυστριακού Ιατρικού Επιμελητηρίου Τόμας Σέκερες, επισημαίνοντας ότι, ούτως ή άλλως, αυτή την στιγμή οι γιατροί που επιθυμούν να εμβολιάσουν ξεπέρασαν κατά πολύ την ποσότητα των διαθέσιμων εμβολίων.Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνον οι γιατροί έχουν την απαραίτητη εμπειρογνωμοσύνη και την απαραίτητη υποδομή, “τόσο κοντά στους τόπους κατοικίας όσο και στις γραμμές εμβολιασμού” και ως εκ τούτου πρόσθετοι σταθμοί εμβολιασμού είναι “απολύτως περιττοί”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Επίστρατοι, εθελοντές και κρατούμενοι οι περισσότεροι ρώσοι νεκροί
Επικαιρότητα |

Επίστρατοι, εθελοντές και κρατούμενοι οι περισσότεροι ρώσοι νεκροί στην Ουκρανία

Οι συνολικές ανεπανόρθωτες απώλειες της Ρωσίας (δηλαδή όσοι τέθηκαν εκτός μάχης λόγω τραυματισμού, θανάτου, ή αγνοούνται) ενδέχεται να φθάνουν τουλάχιστον τους 117.000.

Εκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ: Ερχεται με χιόνια η κακοκαιρία Barbara
Επικαιρότητα |

Έρχεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» με χιόνια και στην Αττική

Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, ο ισχυρός παγετός, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, καθώς και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη.

ΗΠΑ: Κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας πάνω από σιλό πυρηνικών πυραύλων [video]
Επικαιρότητα |

Κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας πάνω από τις ΗΠΑ - Τι συμβαίνει; [video]

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ εξέτασε, κατόπιν διαταγής του Μπάιντεν, το ενδεχόμενο να καταρρίψει κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας που πετά πάνω από την αμερικανική επικράτεια συλλέγοντας στρατιωτικές πληροφορίες.