Τις έντονες διαφωνίες της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου εξέφρασε η ΓΣΕΕ, σε τηλεδιάσκεψη στην οποία μετείχαν τα μέλη του Προεδρείου της με τον Υπουργό Εργασίας.

«Το Εργασιακό Νομοσχέδιο, παρά τα όσα προσπαθεί να επικοινωνήσει η Κυβέρνηση, δε ρυθμίζει την αγορά εργασίας και δεν κινείται στην κατεύθυνση «προστασίας» της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων. Αντιθέτως, εντείνει τις συνθήκες εργασιακής Ζούγκλας», επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Για το λόγο αυτό, την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουν τα Όργανα της Συνομοσπονδίας για να λάβουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις, με στόχο να αποσυρθούν διατάξεις και να υιοθετηθούν προτάσεις των Συνδικάτων.

Η ΓΣΕΕ θα καταθέσει και γραπτώς τις διαφωνίες της στο Υπουργείο Εργασίας.

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ

Σε κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στο Δημόσιο προχώρησε ήδη το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ για τις 3 Ιουνίου, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για το νέο εργασιακό.

Συγκεκριμένα το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, που συνεδρίασε χθες 19 Μαΐου 2021, όπως ανακοίνωσε, «αποφάσισε πολύμορφο αγώνα για να μην ψηφιστεί το αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη που, μεταξύ άλλων: καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες, αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις κ.λ.π.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα