Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον ορεινό όγκο στον Σχίνο Κορινθίας. Η πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (19/5) σε χορτολιβαδική έκταση και κa;iει σε δύσβατο σημείο.

Το πρωί της Πέμπτης την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή περιέγραψε μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο αντιπεριφερειάρχης νομού Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη. Στις 7 ώρα έχω συγκαλέσει συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας. Έχουν καεί δύο εξοχικές κατοικίες, ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει κάποιος συμπολίτης μας. Είναι περίπου 300 οι μόνιμοι κάτοικοι στην τοπική κοινότητα Σχίνου Κορινθίας. Είναι πάνω από 1000 τα σπίτια. Η φωτιά ξεκίνησε γύρω στις 9 και μισή το βράδυ σε πευκόφυτη περιοχή», ανέφερε ο κ. Γκιολής.

Από τα ξημερώματα, με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη έχει μεταβεί στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου ο υπαρχηγός του Σώματος, ο αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο οποίος ανέλαβε να συντονίσει τις δυνάμεις που επιχειρούν για να κατασβεστεί η δασική πυρκαγιά.

Παράλληλα, κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού βρίσκεται στο Σχίνο, με σκοπό να ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά.

Εκκένωση οικισμών

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης πυροσβεστική και αστυνομία προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση των οικισμών Σχίνος και Αγία Σωτήρα. Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι μέτριας έντασης, αλλά με ισχυρές ριπές, ενώ το μέτωπο της φωτιάς έχει νοτιοανατολική εξέλιξη.

Περίπου στις 2:30 τα ξημερώματα και ενώ η φωτιά είχε πάρει κατεύθυνσή προς τις Βαμβακές, η Πυροσβεστική ενημέρωσε ότι ενδέχεται να προχωρήσουν στην εκκένωση ενός ακόμα οικισμού, όπως ακριβώς συνέβη στις τέσσερις τα ξημερώματα όταν οι αρχές ζήτησαν την εκκένωση ακόμα δυο οικισμών, στις Βαμβακές και τη Μαυρολίμνη.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 28 οχήματα, τρία πεζοπόρα τμήματα και μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες. Με το πρώτο φως του ήλιου στο έργο κατάσβεσης αναμένεται να συνδράμουν και εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εξαιτίας της φωτιάς έχουν προκληθεί ζημιές σε τρεις κατοικίες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθος τους.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες.

Πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εξαιτίας της φωτιάς έχουν προκληθεί ζημιές σε μία κατοικία.

Την ίδια ώρα, το τοπικό μέσο loutrakiblog.gr μεταδίδει ότι σύμφωνα με δασοπυροσβέστες καίγονται σπίτια στον οικισμό Μπαφάνι – πληροφορία που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

«Πολύ δύσκολο βράδυ»

Για ανεξέλεγκτη φωτιά έκανε λόγο νωρίτερα ο διευθυντής του korinthianews.gr, Φώτης Νικολακόπουλος, υποστηρίζοντας ότι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ανέφεραν πως «θα είναι ένα πολύ δύσκολο βράδυ».

Παράλληλα, ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν πληροφορίες για καμμένα σπίτια στον Σχίνο, υπογραμμίζοντας ότι επικρατούν πολύ ισχυροί άνεμοι στην περιοχή, γεγονός που επισήμανε και ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης.

Ερευνούν τα αίτια

Κατόπιν εντολής του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, στον Σχίνο έχει μεταβεί ο υπαρχηγός του Σώματος αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος.

Επίσης, στην περιοχή σπεύδει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) προκειμένου να διερευνήσει για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Πηγή: protinewskorinthias.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης