Συνεχίζεται ο πολιτικός σεισμός στην Τουρκία, μετά την αποκάλυψη σκανδάλου που συνδέει τον αρχηγό της τουρκικής μαφίας με την κυβέρνηση Ερντογάν.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στο You Tube, όπου κυκλοφόρησαν βίντεο του ηγέτη του οργανωμένου εγκλήματος, Σεντάτ Πεκέρ, στα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι συνεργάτες του Ερντογάν πρωτοστατούσαν σε υποθέσεις βιασμού, διακίνησης ναρκωτικών και ύποπτες δολοφονίες.

Στα επίμαχα βίντεο, ο νέος αρχηγός της τουρκικής μαφίας, Σεντάτ Πεκέρ, φέρεται να στοχεύει τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, καθώς και τον γαμπρό του Ερντογάν και πρώην υπουργό Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, φροντίζοντας πάντως να είναι προσεκτικός και να μην στοχεύσει τον ίδιο τον Ερντογάν.

Ωστόσο, οι αναφορές του για εσωτερικές διαμάχες μεταξύ αντίπαλων ομάδων γύρω από τον Τούρκο πρόεδρο και για δεσμούς μεταξύ υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων με τη μαφία έχουν ήδη προκαλέσει σεισμό στην Τουρκία.

Ο Πεκέρ ισχυρίστηκε ότι διέφυγε στο εξωτερικό με τη βοήθεια του Τούρκου ΥΠΕΣ, ο οποίος και φρόντισε να του διορίσει σωματοφύλακες. «Εσύ δεν φρόντισες για την ασφάλειά μου;», φέρεται να τον ρωτάει σε ένα από τα βίντεο.

Μετά από τις εξελίξεις αυτές, ο πρώην βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP και δημοσιογράφος, Μπαρίς Γιαρκαντάς, δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Σουλεϊμάν Σοϊλού είχαν συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο την Κυριακή, που κράτησε μιάμιση ώρα. Η φημολογία έκανε λόγο για απομάκρυνση του υπουργού Εσωτερικών, τελικά, όμως, όπως ανέφερε ο Γιαρκαντάς, ο Ερντογάν αναμένεται να στηρίξει τον Σοϊλού.

Να σημειωθεί ότι την επομένη της συνάντησης με τον Ερντογάν, πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών κατέθεσε μήνυση κατά του Σεντάτ Πεκέρ.

Στα «κάγκελα» η αντιπολίτευση

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού κόμματος CHP, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, δήλωσε ότι πολιτικοί είχαν διασύνδεση με αρχηγούς του οργανωμένου εγκλήματος και ότι δόθηκε διαβατήριο στον Πεκέρ και του επετράπη να φύγει στο εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι ήταν γνωστή η εγκληματική του δράση.

Ο Σοϊλού, πάντως, δεν απάντησε στα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος τον είχε καλέσει να σχολιάσει τις δηλώσεις του.

«Το παράξενο είναι ότι υπάρχει μία διαμάχη μεταξύ τους και το κράτος απλά παρακολουθεί. Ο υπουργός Εσωτερικών απλά παρακολουθεί τα τεκταινόμενα», τόνισε ο Κιλιντσάρογλου.

Την παραίτηση Σοϊλού έχουν ζητήσει τις τελευταίες ημέρες και τα κόμματα του Αχμέτ Νταβούτογλου και Αλί Μπαμπατζάν, ενώ ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επί διακυβέρνησης ΑΚΡ, Γιασάρ Γιακίς, σε άρθρο του στηλιτεύει την κατάσταση και υποστηρίζει ότι «εάν οι ισχυρισμοί του Πεκέρ αποδειχθούν αληθινοί, δείχνουν διεφθαρμένες πρακτικές στην Τουρκία, παρατυπίες, απουσία κράτους δικαίου και αντιπαλότητες μεταξύ του μηχανισμού ασφαλείας και του δικαστικού σώματος».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα