Με άνοδο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς σημαντικά οικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης και της Μεγ.Βρετανίας έδωσαν τον τόνο στις συνεδριάσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε κέρδος της τάξης του 0,6%, με τον κλάδο του αυτοκινήτου να συνεισφέρει με τη μεγαλύτερη άνοδοτης τάξης του 1%.

Ο FTSE 100 έκλεισε με οριακές απώλεις στο -0,ο2% στις 7.018,05 μονάδες. Στην Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,44 και έκλεισε στις 15.437,51 μονάδες. Κέρδη της τάξης του 0,68% για το γαλλικό CAC που τελείωσε την συνεδρίαση στις 6.386,41 μονάδες.

Στην ευρωζώνη οι επιχειρήσεις αναπτύχθηκαν με ταχύ ρυθμό, ο πιο γοργός των τελευταίων τριών χρόνων, καθώς οι ρυθμοί των εμβολιασμών επέτρεψαν το άνοιγμα περισσότερων επιχειρήσεων. Ο σύνθετος δείκτης  PMI ανήλθε στο 56,9% σε σχέση με το 53,8 που είχε διαμορφωθεί τον Απρίλιο.

Σημαντική άνοδο της τάξης του 9,2% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στo Hνωμένο Βασίλειο το μήνα Απρίλιο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, διπλάσιες από τις προβλέψεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters, αντανακλώντας την αρχή της αυξημένης ζήτησης των καταναλωτών.

Η μετοχή της ελβετικής εταιρείας πώλησης πολυτελών αγαθών Richemont  έκλεισε με κέρδη της τάξης του 5%, καθώς ανακοίνωσε ότι θα διπλασιάσει το μέρισμα προς τους μετόχους, μετά την αύξηση της τάξης του 38% των καθαρών κερδών της.

Ο επιχειρηματικός όμιλος Lifco, μετά από μια σειρά αναβαθμίσεων στην αξιολόγηση του,  έκλεισε με κέρδη της τάξης του 6% , ενισχύοντας σημαντικά το δείκτη Stoxx 600.

Στον αντίποδα τις μεγαλύτερες απώλειες στα blue chips κατέγραψε  ημετοχή της σουηδικής εταιρείας Kinnevik που έκλεισε στο -8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές