«Ανοιγμα» στη Ρωσία πραγματοποιεί ο Ιλον Μασκ στην προσπάθειά του για παγκόσμια εξάπλωση της Tesla.

Ο Μασκ αναφέρεθηκε με θερμά λόγια για τη Ρωσία στη διάρκεια εκδήλωσης για φοιτητές που οργάνωσε το Κρεμλίνο, εξυμνώντας την ιστορία της χώρας στα επιτεύγματα της στο διάστημα και εκφράζοντας ενδιαφέρον για την κατασκευή εργοστασίου της Tesla στη Ρωσία.

Ο Μασκ δέχθηκε ερωτήσεις για περίπου 45 λεπτά της ώρας έπειτα από πρόσκληση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ. Τα θέματα που συζητήθηκαν ποίκιλλαν από τις πρακτικές προσλήψεων μέχρι την τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον της ανθρώπινης συνείδησης, πολλά από τα οποία είναι γνώριμα στους οπαδούς του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου.

«Πιστεύω ότι είμαστε κοντά στην εγκαθίδρυση παρουσίας της Tesla στη Ρωσία και νομίζω ότι αυτό να είναι υπέροχο,» είπε ο Μασκ για να προσθέσει: «Σε βάθος χρόνου, θα κοιτάξουμε στην κατασκευή εργοστασίων σε άλλες περιοχές του κόσμου, πιθανότατα στη Ρωσία κάποια στιγμή.»

Ο Μασκ, ο οποίος είναι και CEO της Space Exploration Technologies Corp, εταιρείας που έχει συμβόλαια προμηθειών με την αμερικανική κυβέρνηση, ζήτησε περισσότερο διάλογο ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και τη Μόσχα. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Κρεμλίνο στο πλαίσιο προσπαθειών αναγέννησης της Κοινωνίας της Γνώσης, ενός εκπαιδευτικού οργανισμού της σοβιετικής περιόδου.

«Υπάρχει πολύ ταλέντο και ενέργεια στη Ρωσία», είπε ο Μασκ για να τονίσει ότι: «Ελπίζουμε ότι η ενέργεια θα συνεχιστεί στο μέλλον και θα ήθελα να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να προσπαθήσουν να κάνουν το μέλλον καλύτερο από το παρελθόν και να είναι αισιόδοξοι για το μέλλον.»

Ο 49χρονος Μασκ, συμμετείχε στην εκδήλωση τρείς μήνες μετά την πρόσκληση που απηύθυνε στον Πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν να συμμετάσχει στην εφαρμογή συνομιλιών Clubhouse. Ο Πέσκοφ είπε στους δημοσιογράφους ότι ελπίζει πως ο Πούτιν και ο Μασκ θα μιλήσουν, αλλά τόνισε ότι δεν έχουν γίνει προετοιμασίες για κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή