Η πανδημία και οι περιορισμοί που επέβαλε κυρίως στην αγορά εργασίας, ανέδειξε μια νέα κατηγορία εργαζομένων: τους ψηφιακούς νομάδες.

Η τηλεργασία έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς ανθρώπους να περάσουν τις μέρες του lockdown σε προορισμούς εκτός σπιτού.

Παρά το γεγονός ότι οι περιορισμοί έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν και οι εργαζόμενοι επιστρέφουν σταδιακά στα γραφεία του, μεγάλος αριθμός ανθρώπων επιλέγουν να συνεχίσουν να δουλεύουν εξ αποστάσεως και μάλιστα μακρινής.

Στο πλαίσιο αυτό ο γαλλικός ταξιδιωτικός και τουριστικός φορέας Club Med συνέταξε μια λίστα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους «ψηφιακούς νομάδες».

Το Club Med αξιολόγησε κάθε προορισμό με βάση το κόστος, την ασφάλεια, τη μέση ταχύτητα του διαδικτύου και την ύπαρξη σημείων φυσικού κάλλους φύσης ή ευεξίας.

Δέκα χώρες βγήκαν στην κορυφή με βαθμολογίες που υπερβαίνουν τους 150 πόντους.

Η Ταϊλάνδη αναδείχθηκε η καλύτερη χώρα για εξ αποστάσεως εργαζόμενους με μέσο δείκτη βαθμολογίας 285 – το υψηλότερο στη λίστα.

Το καλύτερο μέρος είναι το Πουκέτ, ένα νησί στην επαρχία Πουκέτ της Ταϊλάνδης που διαθέτει σινο-πορτογαλική αρχιτεκτονική και παραλίες με λευκή άμμο.

Το Πουκέτ είναι η κορυφαία τοποθεσία με τα έξοδα διαβίωσης κάτω από 1.000 δολ. ανά μήνα, την 4η θέση ασφαλείας 5, μέση ταχύτητα Wi-Fi 22 megabit ανά δευτερόλεπτο, 710 δραστηριότητες περιπέτειας και 251 δραστηριότητες χαλάρωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή