Σε δέσμευση για την παροχή 3,5 δισ. δόσεων εμβολιών κατά της Covid-19  σε τιμή κόστους ή μειωμένη στις φτωχότερες χώρες, προχώρησαν σήμερα, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης G20, οι Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson.

Περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις θα παραδοθούν αυτή τη χρονιά, οι  υπόλοιπες 2,3 δισ. το 2022, όπως αναφέρει το ΑΠΕ. Η Pfizer θα παράσχει 2 δισεκατομμύρια δόσεις, η Moderna “έως” 995 εκατομμύρια και η Johnson & Johnson “έως 500 εκατομμύρια”.

Θα δοθούν σε τιμή κόστους στις χώρες χαμηλού εισοδήματος και σε μειωμένη τιμή στις χώρες μεσαίου εισοδήματος, διευκρίνισαν οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων με την ευκαιρία της ψηφιακής Διάσκεψης για την Υγεία, που οργάνωσε η ιταλική προεδρία της G20 και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Λίγο νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ανακοινώσει, κατά την έναρξη των εργασιών της διάσκεψης, ότι θα προσφέρει 100 εκατομμύρια δόσεις.
«Όλος ο κόσμος, παντού» πρέπει να έχει πρόσβαση στα εμβόλια, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόσβαση των πιο ευάλωτων χωρών στα εμβόλια, η διεθνής αλληλεγγύη και η πρόληψη των πανδημιών στο μέλλον βρίσκονται στην καρδιά της Διάσκεψης σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της G20, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Κρατών της Αφρικής και της Ασίας, όπως και 12 διεθνών οργανισμών και ιδιωτικών ιδρυμάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης