Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων φάνηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά την σύναψη εκεχειρίας.

Την ίδια στιγμή ευχαρίστησε τον λαό της χώρας του για την «ανθεκτικότητά του» κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Ο Νετανιάχου ξεκαθάρισε ότι η «μόνη έννοια» που είχε στην επιχείρηση, ήταν η διαφύλαξη της ασφάλειας του Ισραήλ και πρόσθεσε πως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό στο κοινό ή και στη Χαμάς, το αποτέλεσμα ο αντίκτυπος των ισραηλινών χτυπημάτων στη Γάζα.

Ακόμη, ανέφερε πως δεν διέταξε επίγεια επιχείρηση στη Γάζα, επειδή πίστευε ότι δεν ήταν απαραίτητο. «Αν το έκρινα απαραίτητο, θα το είχα ζητήσει».

«Προκαλέσαμε τις μέγιστες δυνατές απώλειες στη Χαμάς, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τα δικά μας θύματα», σχολίασε, εκφράζοντας τη λύπη του για τις απώλειες αμάχων.

Διαβάστε επίσης: Iσραήλ: Καταστρέψαμε τούνελ 90 χλμ της Χαμάς

Πρόσθεσε ακόμα ότι το Ισραήλ εκπλήρωσε τον στόχο του απέναντι στη Χαμάς, με ένα «χτύπημα που δεν μπορούσε να φανταστεί», καταστρέφοντας το υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο που έχτισε στη Γάζα και το οποίο, όπως είπε, μετατράπηκε σε «παγίδα θανάτου».

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Πέντε νεκροί και δέκα τραυματίες εντοπίστηκαν σε τούνελ

Ακολούθως, ο Νετανιάχου ανέφερε ότι η παλαιστινιακή οργάνωση ήθελε να πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις – ακόμη και στο τέλος της επιχείρησης – αλλά το Iron Dome του Ισραήλ απέτρεψε τα σχέδια αυτά.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι το Ισραήλ σκότωσε πάνω από 200 τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων 25 ανώτερων αξιωματούχων.

«Και όσοι δεν σκοτώθηκαν, ξέρουν ότι μπορούμε να τους φτάσουμε – πάνω ή κάτω από το έδαφος, επίτευγμα που κανένας στρατός δεν έχει επιτύχει ποτέ».

Τόνισε ακόμη ότι η επιχείρηση αυτή «άλλαξε την εξίσωση» και έκανε τη Χαμάς να είναι πιο προσεκτική στο μέλλον σχετικά με τις επιθέσεις στο Ισραήλ.

Γκαντς: Μη γίνει η στρατιωτική νίκη μια χαμένη διπλωματική ευκαιρία

Ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς είπε, από την πλευρά του, πως όλοι οι στρατιωτικοί στόχοι του Ισραήλ «έπληξαν» με ένταση την τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς.

Ωστόσο, κάλεσε τον Νετανιάχου να μην «μετατρέψει μια στρατιωτική νίκη σε μια διπλωματική χαμένη ευκαιρία», λέγοντας ότι το θέμα της Λωρίδας της Γάζας πρέπει να αντιμετωπιστεί στρατηγικά και διπλωματικά, μακροπρόθεσμα.

Όσον αφορά τις αναταραχές μεταξύ Εβραίων και Αράβων σε πολλές πόλεις, ο Γκαντς έστειλε ένα μήνυμα συνύπαρξης, λέγοντας ότι πρέπει να ενισχυθεί η εκπαίδευση σχετικά με την αποδοχή των «άλλων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης