Μέσα από μια μακρά διεθνή διαγωνιστική διαδικασία ο Hλίας Ξηρουχάκης επελέγη να είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Μετά την έγκριση της υποψηφιότητός του από το EuroWorking Group δημοσιεύτηκε και στο ΦΕΚ η σχετική απόφαση. Ο Ηλίας Ξηρουχάκης εκτελούσε έως σήμερα καθήκοντα αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Ετσι, μετά από πολλά χρόνια ένας Ελληνας βρίσκεται ξανά στο τιμόνι του ΤΧΣ.

Ο κ. Ηλίας Ξηρουχάκης έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στο χρηματοπιστωτικό τομέα σε κορυφαίες διευθυντικές θέσεις τραπεζών και χρηματοπιστωτικών εταιρειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρόσφατα, ως επικεφαλής του Ταμείου συνέβαλε στην επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Είναι απόφοιτος του Μητροπολιτικού Πανεπιστήμιου του Λονδίνου (London Metropolitan University) από το οποίο διαθέτει πτυχίο Batchelor (Bachelor of Arts – Honours). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master στα Μακροοικονομικά και τη νομισματική πολιτική της ΕΕ (Μaster of Arts in Economics) από το Πανεπιστήμιο Exeter του Ηνωμένου Βασίλειου.

Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Μaster of Business Administration (MBA) στην Τραπεζική διοίκηση με εξειδίκευση στη διαχείριση Κινδύνων και τα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμών από το ίδιο Πανεπιστήμιο αλλά και επιπλέον μεταπτυχιακού τίτλου (Advanced Certificate) στην εταιρική διακυβέρνηση (Corporate Governance) χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων από το Πανεπιστήμιο INSEAD.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις