Ημέρες μετά το τέλος της τελευταίας φορολογικής περιόδου, η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) εξακολουθεί να έχει περίπου 335.000 φορολογικές δηλώσεις από την προηγούμενη φορολογική περίοδο που πρέπει να επεξεργαστεί, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας.

Θα χρειαστούν έως και 60 ημέρες για να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις – και αυτή είναι μια «συντηρητική εκτίμηση», δήλωσε στους γερουσιαστές την Τετάρτη ο διευθυντής τoy IRS, Charles Rettig.

Οι 335.000 καθυστερημένες δηλώσεις από την Τρίτη μειώθηκαν από 7 εκατομμύρια μη επεξεργασμένες επιστροφές στις αρχές του έτους, δήλωσε ο Rettig στην ρεπουμπλικανή γερουσιαστή Cindy Hyde-Smith, από το Μισισιπή.

Από την περασμένη άνοιξη, το IRS είχε δημιουργήσει ένα βουνό μη επεξεργασμένων επιστροφών όταν έκλεισε τις εγκαταστάσεις του καθώς οι περιπτώσεις COVID-19 εξαπλώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα. Έχει φτάσει στο σημείο που ορισμένα άτομα που περιμένουν την επιστροφή τους για το 2019 έχουν ήδη λάβει την επιστροφή τους για τη φορολογική περίοδο 2020, η οποία έληξε τη Δευτέρα.

Ο Rettig εξήγησε ότι υπάρχει ένας ξεχωριστός σωρός περίπου 6 εκατομμυρίων επιστροφών “που ουσιαστικά βρίσκονται σε αναστολή.” Αυτές οι επιστροφές δεν περιμένουν επεξεργασία, αλλά υπάρχει κάποιο είδος εκρεμμότητας που κωλύει τη διεκπεραίωση τους.

Υπάρχουν δύο σημαντικά ζητήματα για αυτές τις δηλώσεις, που κατατέθηκαν κατά τη φορολογική περίοδο 2020.

Όταν οι νομοθέτες πέρασαν το πακέτο διάσωσης 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο, μια διάταξη επέτρεπε στους φορολογούμενους να βασίζονται στο ποσό εισοδήματος από την επιστροφή του 2019, εάν αυτό θα τους έδινε μεγαλύτερη πίστωση φόρου εισοδήματος (Earned Tax Income Credit – EITC), που απευθύνεται σε οικογένειες χαμηλού και μέτριου εισοδήματος .

Όταν οι φορολογούμενοι βασίζονται στο εισόδημά τους από το 2019 για να προσδιορίσουν το EITC, το IRS πρέπει να επαληθεύσει με μη αυτόματο τρόπο τον αριθμό.

Ενα άλλο πρόβλημα στα γρανάζια του μηχανισμού επεξεργασίας αναδύεται όταν οι φορολογούμενοι διεκδικούν το πακέτο στήριξης που δεν πήραν στην δήλωση του 2020, αλλά το ποσό που ζητούν δεν ταιριάζει με το οφειλόμενο ποσό από τα αρχεία του IRS.

Ο Rettig είπε ότι είναι “μια κατάσταση που δεν είναι καθόλου ευχάριστη γιια εμάς, ιδιαίτερα όσον αφορά τον κόσμο που περιμένει την πίστωση [Earned Tax Income Credit]. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται τα χρήματά τους, τα χρειάζονται γρήγορα και το παίρνουμε πολύ σοβαρά”.

Η καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα σχετίζεται με τη μετάβαση ενός πακέτου ανακούφισης από την πανδημία ύψους 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ψηφίστηκε στο τέλος του 2020.

Λόγω του περάσματος του νομοσχεδίου στα τέλη Δεκεμβρίου, το IRS δεν είχε αρκετό χρόνο για να προσαρμόσει τους υπολογιστές του ώστε να επεξεργαστεί γρήγορα τις επιστροφές, βασιζόμενο στο ποσό εισοδήματος του 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ