
Τις ευχαριστίες τους προς την ελληνική πλευρά, και ιδιαίτερα προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, για την συνεισφορά του στην επίτευξη της εκεχειρίας εξέφρασαν ο Ισραηλινός και ο Παλαιστίνιος πρέσβης, όπως τόνισαν διπλωματικές πηγές.
Ειδικότερα, ο Ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα, με χθεσινή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπογράμμισε την στήριξη και αλληλεγγύη που εκφράστηκε δημόσια προς το Ισραήλ από διάφορες χώρες τις τελευταίες ημέρες.
Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι η φιλική στάση της Ελλάδας, καθώς και η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στα Ιεροσόλυμα όπου συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, η πρώτη επίσκεψη υπουργού Εξωτερικών στο Ισραήλ, μετά την έναρξη επιθέσεων της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, αποτέλεσε σημαντική συνεισφορά.
Από την πλευρά του, Παλαιστίνιος πρέσβης απέστειλε επιστολή με την οποία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών, στην οποία προέβη μετά την συνάντηση του με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό την περασμένη Τρίτη, και κατά την οποία τόνισε, εκ νέου, την προσήλωση της Ελλάδας στη λύση των δύο κρατών στα σύνορα του 1967, με τα Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα των δύο κρατών, καθώς και την προσωπική του συμβολή στην επίτευξη της εκεχειρίας.
Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Παλαιστίνιος πρέσβης, στην επιστολή του, εκφράζει τις ευχαριστίες του για την χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα θα συνδράμει την Αίγυπτο με βοήθεια για την περίθαλψη τραυματιών από τη Γάζα.
Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας στην περιοχή για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας, έχοντας τη δυνατότητα να παραμένει προνομιακός συνομιλητής όλων των πλευρών ακόμα και υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, τόνιζαν διπλωματικές πηγές.


Latest News

Αποκαλύψεις για την κυβερνοεπίθεση στο Charlie Hebdo
Η ιρανική Emennet Pasargad βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo, σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος της Microsoft.

Έρχεται δύσκολο τριήμερο σφυροκόπημα του χιονιά
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της χώρας

Οι ΗΠΑ εντόπισαν και δεύτερο κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι - Τι συμβαίνει
Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον εντοπισμό δεύτερου κινεζικού κατασκοπευτικού μπαλονιού, αυτή τη φορά πάνω από τη Λατινική Αμερική.

Στα αζήτητα 1 εκατ. εμβόλια γρίπης
Η μειωμένη πρόθεση εμβολιασμού, η έλλειψη ενημέρωσης και πώς επηρέασαν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού – Τι δείχνει νέα έρευνα του ΕΚΠΑ

Σήμα κινδύνου για τα διατηρητέα κτίρια
Επιστολή στον Πρωθυπουργό για την ενεργοποίηση του προγράμματος «Διατηρώ» προκειμένου να σωθούν σημαντικά ιστορικά κτίσματα -11 οργανώσεις ζητούν να εφαρμοστεί για τη στήριξη των ιδιοκτητών

Ζελένσκι: «Πιθανή» η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων εντός του έτους
Υπάρχει ομοφωνία για το γεγονός ότι είναι εφικτό να ξεκινήσουν αυτή τη χρονιά οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Τσίπρας: «Τη Δευτέρα των εκλογών θα έχουμε παράδοση-παραλαβή στο Μαξίμου»
«Τρομοκρατούμε τους τρομοκράτες με νηφαλιότητα, επιχειρήματα και αποφασιστικότητα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα

«Alexa»: Πότε θα γίνει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος - Η viral απάντηση
Η ακριβής ημερομηνία και ο λόγος που θα γίνει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος και η εξήγηση για την απάντηση

Ουκρανία: Νέες αποστολές όπλων από ΗΠΑ, Ιταλία και Γαλλία
Πύραυλο μεγαλύτερου βεληνεκούς στέλνει η Ουάσινγκτον

Όταν τα ρωσικά άρματα μάχης αλλάζουν στρατόπεδο
Οι δυτικές προμήθειες Leopard και Challenger στην Ουκρανία έχουν γίνει είδηση, αλλά αποδεικνύεται ότι ο μεγαλύτερος δωρητής είναι ο… εχθρός