Πρόσθετο μέρισμα ύψους 0,01 ευρώ ανά μετοχή θα προτείνει η διοίκηση της ElvalHalcor, στην προσεχή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της που αναμένεται να καταβληθεί στις 2 Ιουνίου 2021.

Τον Απρίλιο η ElvalHalcor προχώρησε στη διανομή μερίσματος σε χρήμα (0,015 ευρώ) και σε είδος (0,12751 μετοχές Cenergy). Με βάση την τρέχουσα τιμή της Cenergy (2,795 ευρώ) το συνολικό μέρισμα του Απριλίου υπολογίζεται σε 0,371 ευρώ ανά μετοχή, στο οποίο θα προστεθεί το 0,01 ευρώ από την γενική συνέλευση.

Το ποσό των φετινών χρηματικών διανομών υπερέβη κατά πολύ το ύψος των περυσινών καθαρών κερδών του Ομίλου.

Τον Απρίλιο επίσης υλοποιήθηκε placement, το οποίο διεύρυνε τη μετοχική διασπορά της ElvalHalcor, επιτρέποντας πλέον την ένταξη της μετοχής σε χρηματιστηριακούς δείκτες.

Το περυσινό πρώτο εξάμηνο είχε κλείσει -λόγω πανδημίας- με μείωση όγκου πωλήσεων κατά 5,8%, αλλά συνολικά το 2020 οι απώλειες περιορίστηκαν μόλις στο 0,9%.

Για να γίνει αυτό, χρειάστηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο, η ElvalHalcor να ανεβάσει τις πωλήσεις της κατά 18,3% στα προϊόντα αλουμινίου και κατά 9,7% στα προϊόντα χαλκού, σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2019. Όμως, εφέτος το πρώτο τρίμηνο κινήθηκε ακόμη καλύτερα!

Οι πολύ σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο της κρίσης, επέτρεψαν στον όμιλο να εκμεταλλευθεί τις ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί σε μια σειρά προϊόντων. Η τάση αναμένεται να ενταθεί στο μέλλον, λόγω των παγκόσμιων προσπαθειών για δραστική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Στο πρώτο φετινό τρίμηνο, το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε από τα 32,7 στα 41,9 εκατ. ευρώ (+ 28,1%), ενώ λόγω των μεταβολών στις τιμές των μετάλλων, τα προ φόρων κέρδη εκτινάχθηκαν στα 44,5 εκατ. έναντι ζημιών 418 χιλ. κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις