Κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται στο Αλεποχώρι, προκειμένου, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να γίνει μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών από την πυρκαγιά και αξιολόγηση για τα απαιτούμενα μέτρα αποκατάστασης.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιο για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, τους γενικούς γραμματείς Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Με πρωινή ανακοίνωσή της σήμερα Κυριακή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημκερώνει πως η φωτιά είναι σε εξέλιξη με διάσπαρτες ενεργές καύσεις.

Συνολικά επιχειρούν 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο “ΟΛΥΜΠΟΣ” ενώ έχουν κινητοποιηθεί επτά (7) Α/Φ, οκτώ (8) PZL, ένα (1) Ε/Π και ακόμη ένα (1) Ε/Π ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν δύο (2) Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021, στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου και επεκτάθηκε μέχρι το Αλεποχώρι και τα Μέγαρα κατέστρεψε πάνω από 55.000 στρέμματα γης και δεκάδες σπίτια παραδόθηκα στις φλόγες, με τη δύσβατη περιοχή και τους ισχυρούς ανέμους να καθιστούν δύσκολη την κατάσβεση.

Από τη νύχτα της Τετάρτης εκκενώθηκαν σταδιακά οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι, Παρασκευά, Σπάρτα, Αιγειρούσες-Ντουράκος, Χάνι Δερβενίου, Άνω και Κάτω Πευκενέα, οι Ιερές Μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού, και Αγίας Παρασκευής, τα Παπαγιαννέικα και η Χαλκανή.

Σύμφωνα με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, η φωτιά θεωρείται βέβαιο ότι ξεκίνησε από καύση κλαδιών και δεν την αποδίδει σε αμέλεια, δεδομένου ότι είναι γνωστό πως η αντιπυρική περίοδος ξεκινά από την 1η Μαΐου. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων 20-30 ετών και μάλιστα τέτοια περίοδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα