Η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση τον αδελφό του Σεντάτ Πεκέρ, καταδικασμένου αφεντικού συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος, μετά την καταγγελία του βαρόνου του υποκόσμου ότι τον είχε στείλει πριν από 25 χρόνια να φέρει σε πέρας μια αποστολή που απέτυχε, να δολοφονήσει τουρκοκύπριο δημοσιογράφο, κατά διαταγή πρώην υπουργού.

Η υπηρεσία δίωξης εγκλημάτων της τουρκικής αστυνομίας συνέλαβε τον Ατίλα Πεκέρ κι έναν σωματοφύλακά του σε νοικιασμένο σπίτι στην επαρχία Μούλα, που βρέχεται από το Αιγαίο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Μερικές ώρες νωρίτερα, ο Σεντάτ Πεκέρ -ο οποίος τελευταία εμφανίζεται σε σειρά βίντεο να κατηγορεί πρώην και νυν αξιωματούχους για διάφορες σκοτεινές υποθέσεις- είπε πως είχε αναθέσει στον αδελφό του το 1996 να δολοφονήσει τον πολιτικό και δημοσιογράφο Κουτλού Ανταλί.

Οι κατηγορίες του Σεντάτ Πεκέρ -σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ- που ως εδώ δεν επιβεβαιώνονται από οποιαδήποτε άλλη πηγή αφορούν υποθέσεις που πάνε δεκαετίες πίσω.

Έχουν καθηλώσει πολλούς στην Τουρκία, απειλούν να αμαυρώσουν ακόμη περισσότερο την εικόνα της κυβέρνησης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ήδη δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, που εν μέρει οφείλονται στην πανδημία του νέου κορωνοϊού, αλλά και καθ’ εαυτό την υγειονομική κρίση.

Οι διασυνδέσεις κράτους με τη μαφία

Ο αρχιμαφιόζος κάνει λόγο στα βίντεό του για ναρκόπλοια από την Κολομβία που δεν ελέγχθηκαν ποτέ στην Τουρκία και υποστηρίζει ότι τα Κατεχόμενα έχουν γίνει κέντρο ναρκωτικών.

«Από την Κολομβία ήρθε στη Σμύρνη ένα πλοίο με 4,9 τόνους κοκαΐνης, με αποδέκτη μια εταιρεία χημικών. Αυτό το ανακοίνωσε ο Υπουργός Άμυνας της Κολομβίας, η αστυνομία της χώρας κ.τ.λ. Ενώ δημοσιοποιήθηκε αυτή η πληροφορία δεν έγινε οποιαδήποτε έρευνα στην Τουρκία» αναφέρει σε βίντεο του ο Πεκέρ.

Ο αποκαλούμενος στην Τουρκία αρχιμαφιόζος βάζει εκ νέου στο στόχαστρο τον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στον οποίο απευθύνεται με ρητορική α λα Δον Κορλεόνε από την ταινία «Ο Νονός».

«Σου δίνω το λόγο μου (σ.σ. Σοϊλού) για όσους προκάλεσες μεγάλο πόνο,  όπως τη γυναίκα και τα παιδιά μου, όταν αποχωρήσεις από το αξίωμα σου θα συναντηθούμε! Αυτός ο κόσμος έτσι είναι.  Θα σου βάλω κολάρο στο λαιμό και με το λουρί θα σε κυκλοφορήσω στους δρόμους!  Θα σε κυκλοφορώ με το λουράκι στους δρόμους με το κολάρο του σκύλου» συνεχίζει.

Οι καταγγελίες Πεκέρ, που είναι «εξόριστος» στο Ντουμπάι, σφυροκοπούν την τουρκική κυβέρνηση για διαφθορά, αξιοποιούνται και από την αντιπολίτευση, ενώ συζητούνται έντονα στην κοινή γνώμη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας