Πολλές επιστημονικές επιδιώξεις, οι οποίες αποτελούσαν κομμάτι της ανθρώπινης φαντασίας γίνονται πλέον πραγματικότητα και σίγουρα το Airspeeder Μk3 αποτελεί μία από αυτές.

Πρόκειται για ηλεκτροκίνητο, ιπτάμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο η παραγωγή του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει προκειμένου να ξεκινήσει δοκιμαστικές διαδρομές ήδη από φέτος.

Μια βρετανική εταιρεία, η Airspeeder, αποφάσισε να δημιουργήσει το συγκεκριμένο σπορ ιπτάμενο όχημα.

Το όχημα πήρε το όνομα της εταιρείας και αποτελεί ένα υβρίδιο ενός ελικοπτέρου, ενός μαχητικού τζετ και ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου της Formula 1.

Το Airspeeder Mk3 είναι ηλεκτροκίνητο, απογειώνεται και προσγειώνεται κάθετα ενώ μπορεί να πιάνει 0-100 χλμ./ώρα σε 2.8 δευτερόλεπτα.

Διαθέτει οκτώ έλικες, ένα κοκπιτ από ανθρακονήματα, μπορεί να πετάει με ταχύτητα 120 χλμ./ώρα και λειτουργεί με τηλεχειρισμό από έναν πιλότο που βρίσκεται σε έδαφος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία στρατολόγησε μηχανικούς και σχεδιαστές που προέρχονται από κορυφαία ονόματα του αεροναυπηγικού τομέα καθώς και αυτόν της Formula 1 όπως η Mclaren, η Boeing, η Jaguar η Rolls-Royce κ.α.

Η Alauda Aeronautics η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του για λογαριασμό της ομογάλακτης Airspeeder ανακοίνωσε ότι κατασκευάζει 10 αντίτυπα του ιπτάμενου μοντέλου τα οποία αρχικά θα δοκιμαστούν σε τηλεκατευθυνόμενες πτήσεις χωρίς πιλότο. Παρ΄όλα αυτά, σύμφωνα με το πρόγραμμα, αφού ολοκληρωθεί η πρώτη φάση μη επανδρωμένων αποστολών, θα ακολουθήσουν δοκιμές παρουσία πιλότου οι οποίες θα ξεκινήσουν το 2022.

«Τα πρώτα μοντέλα της Mercedes, της Bentley και της Renaults ήταν αγωνιστικά. Τα στελέχη αυτών των εταιρειών γνώριζαν ότι για να δημιουργήσουν νέες επαναστατικές τεχνολογίες στην αυτοκίνηση θα πρέπει να κατασκευάσουν αγωνιστικά οχήματα. Είμαστε περήφανοι που είμαστε συνεχιστές αυτής της φιλοσοφίας. Για να επιταχύνουμε την άφιξη προηγμένης τεχνολογίας ιπτάμενων σκαφών πρέπει να αξιοποιήσουμε τον αθλητικό ανταγωνισμό. Το Airspeeder Mk3 είναι αποτέλεσμα πολλών ετών σχεδιασμού, ανάπτυξης τεχνολογιών και δοκιμών με στόχο την δημιουργία ενός υψηλής απόδοσης ηλεκτρικού ιπτάμενου αυτοκινήτου» αναφέρει ο Μάθιου Πίρσον ιδρυτής της Airspeeder αλλά και της κατασκευάστριας εταιρείας Alauda Aeronautics.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία