Οι χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας και να διοργανώσουν live audio rooms επί πληρωμή, εντός των επόμενων εβδομάδων. Για να το κάνουν αυτό θα πρέπει να έχουν 1.000 ακολούθους, να έχουν φιλοξενήσει τρία spaces (τα audio rooms της απλής έκδοσης της υπηρεσίας) τις τελευταίες 30 ημέρες και να είναι τουλάχιστον 18 ετών.

Η εταιρεία συνεργάζεται με την Stripe για τη διαχείριση των πληρωμών και σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν οι χρήστες θα λαμβάνουν το 80% των εσόδων ενώ ένα 20% θα πηγαίνει στο Twitter, μετά την παρακράτηση των in-app κρατήσεων για λογαριασμό των Apple και Google. Να σημειώσουμε ότι οι δύο τελευταίες είναι οι δημιουργοί των λειτουργικών συστημάτων μέσα στα οποία διατίθενται και λειτουργούν οι υπηρεσίες.

Για παράδειγμα αν ένας δημιουργός ενός live audio room έχει ορίσει ως εισιτήριο τα δέκα δολάρια, το 30% θα είναι η προμήθεια της Apple, αφήνοντας διαθέσιμα επτά δολάρια. Από αυτά, το 80% θα πηγαίνει στον χρήστη και το 20% στο Twitter. Παράλληλα, η εταιρεία διευκρίνισε ότι θα καλύπτει τις αμοιβές της Stripe, μέσω της οποία θα γίνονται οι πληρωμές.

Αν και μόνο οι χρήστες στις ΗΠΑ θα μπορούν να διοργανώνουν ticketed spaces, οποιοσδήποτε θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά, έναντι της αμοιβής που έχει οριστεί.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η βασική υπηρεσία Spaces έχει ήδη ξεκινήσει, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε με περισσότερους από 600 ακολούθους να δημιουργήσει ηχητικό περιεχόμενο και να προσθέσει ένα προγραμματισμένο event. Παράλληλα, η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι εργάζεται και στη δυνατότητα συν-φιλοξενίας spaces από διαφορετικούς χρήστες.

Η λειτουργία ηχητικών μεταδόσεων είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που το Twitter χρησιμοποιεί για να εμπλουτίσει την πλατφόρμα του. Σχεδιάζει ακόμη τα Super Follows, τα οποία θα δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα να πληρώνουν για πρόσθετο περιεχόμενο, όπως συνδρομές σε newsletters και περισσότερα tweets, ενώ ετοιμάζεται και το λανσάρισμα μίας λειτουργίας «κοινοτήτων». Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο κανόνας του 80/20 στις αμοιβές θα εφαρμοστεί και στην περίπτωση των Super Follows.

Δεν αποκλείεται επίσης να παρουσιαστεί και ένα προϊόν με μεγαλύτερη συνδρομή, το Twitter Blue, το οποίο θα επιτρέπει στο κοινό να πληρώνει για πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα τη δυνατότητα να αναιρέσεις ένα tweet.

Αν και η βασική πλατφόρμα του Twitter παραμένει σε μεγάλο βαθμό αναλλοίωτη εδώ και χρόνια, από την περασμένη χρονιά γίνεται μία προσπάθεια σε επίπεδο εταιρείας να διαφοροποιηθούν οι πηγές εσόδων και συγχρόνως να δημιουργηθεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να «καταναλώνουν» μια μεγαλύτερη ποικιλία περιεχομένου, από κείμενο και ήχο μέχρι αρχεία βίντεο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI