Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την Τρίτη να αυξήσει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστινίους κατά 8 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας το σύνολο της βοήθειας για φέτος στα 34,4 εκατομμύρια ευρώ.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα διατεθεί για την υποστήριξη των θυμάτων των πρόσφατων βίαιων γεγονότων.

«Η ανθρωπιστική χρηματοδότηση της ΕΕ για το 2021 θα βοηθήσει στην προστασία των πιο ευάλωτων Παλαιστινίων, θα παρέχει σωτήρια βοήθεια και θα προασπίσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν.

Η Επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων, Janez Lenarčič , δήλωσε: «Μετά την ανακοίνωση της κατάπαυσης του πυρός, η επείγουσα ανθρωπιστική πρόσβαση είναι πλέον ζωτικής σημασίας, για να ανακουφίσει τα δεινά των πολλών αθώων θυμάτων. Τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω τις ζωής που χάθηκαν σε αυτήν την τελευταία σύγκρουση – και είμαστε απογοητευμένοι από τους θανάτους τόσων παιδιών»

Η χρηματοδότηση που ανακοινώθηκε σήμερα περιλαμβάνει 8 εκατομμύρια ευρώ σε βοήθεια έκτακτης ανάγκης και 200.000 ευρώ για την υποστήριξη της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου για την παροχή άμεσης βοήθειας μέσω ιατρικών υπηρεσιών 24/7 στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Περιλαμβάνει επίσης 300.000 ευρώ για την υποστήριξη Παλαιστινίων προσφύγων στην Αίγυπτο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή