Τα αποτελέσματα της περσινής αντιρατσιστικής εξέγερσης που κλόνισε την αμερικανική κοινωνία και άλλαξε τα δεδομένα στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές άρχισαν να φαίνονται και στην επιχειρηματική σκηνή, καθώς μεγάλη εθνική έρευνα, με αφορμή την πρώτη επέτειο από τα γεγονότα, έδειξε σημαντική αύξηση στο διορισμό Αφροαμερικανών στελεχών στα ανώτατα κλιμάκια των εταιρειών του S&P 500.

Συγκεκριμένα, έκθεση της συμβουλευτικής ISS Corporate Solutions έδειξε πως στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, ακριβώς ένα χρόνο πριν, και των τραγικών γεγονότων που ακολούθησαν, οι εταιρείες του S&P 500 διόρισαν 165 Αφροαμερικανούς σε θέσεις διευθυντών και μελών δ.σ., επί συνόλου 513 νέων στελεχών. Πρόκειται για ένα ποσοστό 33%, που διορίστηκε το διάστημα μεταξύ Ιουλίου 2020 και Μαϊου 2021.

Την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο από τα 485 νέα στελέχη που είχαν διοριστεί, μόλις 55 ήταν Αφροαμερικανοί, ήτοι ποσοστό μόλις 11%.

Η διαφορά είναι σημαντική και αποδίδεται ευθέως στην πίεση που δέχτηκαν οι αμερικανικές επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στα αιτήματα του κινήματος «Black Lives Matter» για μεγαλύτερη ισότητα, αλλά και διαφάνεια.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την έκθεση περίπου οι μισοί από τους νέους Αφροαμερικανούς διευθυντές και μέλη δ.σ. βρέθηκαν σε τόσο υψηλή θέση για πρώτη φορά, που σημαίνει πως πράγματι το κλίμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της διαφορετικότητας έχει αλλάξει.

Άλλωστε, σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες, όπως η Καλιφόρνια και το Ιλινόις, η ενίσχυση των ποσοστώσεων σε θέσεις-κλειδιά για άτομα, όχι μόνο διαφορετικού χρώματος, αλλά και φύλου και σεξουαλικής κατεύθυνσης έχει καταστεί υποχρεωτική με νέες νομοθετικές ρυθμίσεις. Έτσι, οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στις συγκεκριμένες πολιτείες οφείλουν να αυξήσουν τα στελέχη τους που είναι Λατίνοι ή Αφροαμερικανοί, γυναίκες αλλά και μέλη της κοινότητας των LGBTQ+.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως