Ήδη από την αρχική παρουσίαση του Surface Duo, η Microsoft έκανε αναφορές στην προοπτική να αποτελέσει ένα μέσο για την φορητή εμπειρία gaming που θα μπορούσαν να απολαύσουν οι χρήστες.

Πλέον, αυτό γίνεται πραγματικότητα αφού η Microsoft ανακοίνωσε τόσο την αναβάθμιση της εφαρμογής Xbox Cloud Gaming (xCloud) για την πλατφόρμα του Android, όσο και την υποστήριξη διπλής οθόνης για την συσκευή Surface Duo.

Η αναβάθμιση της εφαρμογής επιτρέπει στους κατόχους της συσκευής Surface Duo να χρησιμοποιούν τη μία οθόνη σαν εικονικό χειριστήριο και τη δεύτερη οθόνη για την προβολή του παιχνιδιού. Στην ουσία το Surface Duo θα μοιάζει με αυτή τη λειτουργία περισσότερο με ένα Nintendo 3DS παρά με κινητό τηλέφωνο, με έλεγχο αφής για μία ποικιλία βιντεοπαιχνιδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft σταθερά τους τελευταίους μήνες προσθέτει τίτλους στο Xbox Touch Controls, φτάνοντας πλέον τα 50 βιντεοπαιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών Sea of Thieves, Gears 5 και Minecraft Dungeons. Η πλήρης λίστα των παιχνιδιών που είναι συμβατά με χειρισμό αφής είναι διαθέσιμη εδώ, ενώ υπάρχει πάντα η δυνατότητα να κάνεις stream τους τίτλους στο Surface Duo μέσω Bluetooth ή του χειριστηρίου του Xbox.

Τα οφέλη της διπλής οθόνης σε συσκευές τέτοιου είδους είναι προφανή. Δεν χρειάζεται πλέον να έχεις τον έλεγχο μέσω μίας οθόνης και «πάνω» από το παιχνίδι, δηλαδή οι αντίχειρές σου δεν θα βρίσκονται πλέον στην οθόνη που πρέπει να παρακολουθείς. Επιπλέον, με τον τρόπο αυτό δεν χρειάζεται πλέον η χρήση ξεχωριστού χειριστηρίου.

Παράλληλα με τα παραπάνω η Microsoft βελτίωσε και ορισμένα ακόμα στοιχεία του Xbox Cloud Gaming ώστε να δουλεύει καλύτερα με το Surface Duo. Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν καλύτερη λειτουργία προβολής περιεχομένου, καλύτερη πλοήγηση μέσω του μενού και προσθήκη επιλογών σε πλαϊνές στήλες. Η αναβαθμισμένη εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Google Play Store.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Surface Duo της Microsoft κυκλοφόρησε αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να ακολουθήσουν πολύ πρόσφατα Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Καναδάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία