Μεθαύριο, Παρασκευή, θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) αναφορικά με την έγκριση της χορήγησης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία, ο ΕΜΑ θα δώσει το πράσινο φως.

Το σκεύασμα της αμερικανο-γερμανικής κοινοπραξίας θα είναι το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19 που εγκριθεί από τους ειδικούς του EMA προκειμένου να ξεκινήσει να χορηγείται και σε έφηβους, στις 27 χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προς το παρόν το εμβόλιο που φέρει την εμπορική ονομασία Comirnaty έχει εγκριθεί για χορήγηση σε όσους είναι άνω των 16 ετών.

Η επικεφαλής του EMA Έμερ Κουκ ανακοίνωσε στις αρχές του Μαΐου ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή θα προβεί σε ταχεία αξιολόγηση των δεδομένων που υποβλήθηκαν από τους παρασκευαστές των εμβολίων για την έγκρισή τους για την ηλικιακή ομάδα των 12-15 ετών. Τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης αναμένονταν αρχικά τον Ιούνιο. Όμως φαίνεται πως η κοινοπραξία Pfizer/BioNTech έσπευσε να καταθέσει γρηγορότερα έναν πλήρη φάκελο με τη μελέτη και τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου στους έφηβους, καταφέρνοντας έτσι να επιταχύνει την αξιολόγηση της.

Θυμίζουμε πως το Comirnaty έχει λάβει ήδη έγκριση για χρήση στους νέους ηλικίας 12 έως 15 ετών στις ΗΠΑ, από τον αρμόδιο αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Ήταν το πρώτο εμβόλιο που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για χρήση σε έφηβους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα