Υψηλή εμπιστοσύνη απολαμβάνει η κυβέρνηση από τους πολίτες και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σύμφωνα με τα ευρήματα του δείκτη του ΟΟΣΑ «Εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση».

Το 2019 ο δείκτης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που μετράει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Κυβέρνηση για την Ελλάδα ανέβηκε στο 39,6 φέρνοντας τη χώρα σε πολύ καλό σημείο ειδικά σε σχέση με τα προηγούμενα τρία χρόνια (2016-2018), όπου κινούνταν στα επίπεδα 13 με 16, μετά από μια έκρηξη που είχε γίνει το 2015 με τον δείκτη να φτάνει στο 43.7.

Κάποιος θα μπορούσε να επιχειρηματολογήσει πως ο δείκτης ανεβαίνει στις εκλογικές χρονιές λόγω της ελπίδας που γεννά μια κυβερνητική αλλαγή.

Η διαφορά που φαίνεται πλέον από τη δημοσίευση των στοιχείων του ΟΟΣΑ για το 2020 είναι η εξής: για πρώτη φορά εδώ και 15 περίπου έτη, όπου η εμπιστοσύνη συνεχώς έπεφτε ή βρισκόταν σε χαμηλά επίπεδα (πλην του 2015 που ήταν εκλογικό έτος και μετά ξανάπεσε), η ισχυρή άνοδος του 2019 διατηρείται και το 2020, δηλαδή για δεύτερο, μη-εκλογικό έτος σε υψηλό επίπεδο και μάλιστα με ελαφρά αύξηση (από 39,6 σε 39,7).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής