Δύο καίρια για τη λειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ ζητήματα τέθηκαν στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σε συνάντηση που πραγματοποιήσαν με πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Στη συνάντηση, στο γραφείο του Υπουργού, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Γρέντζελος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων ΟΠΑΠ κ. Γιώργος Πουλημάς και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας κ. Ιωάννης Παρασίδης, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρακτόρων ΟΠΑΠ του Ε.Ε.Α.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του κλάδου, τα δύο κρίσιμα ζητήματα για τα σχεδόν 4.000 πρακτορεία ΟΠΑΠ, που υπέστησαν δραματική μείωση εισοδημάτων τους κατά το πολύμηνο lockdown, καθώς και για τους περίπου 20.000 εργαζόμενους τους ανά την Ελλάδα, είναι η άμεση ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων με κεφάλαια κίνησης, μέσω ΕΣΠΑ ή άλλων πηγών, καθώς και η επαναφορά της πλήρους λειτουργίας των πρακτορείων και με καθήμενους πελάτες, που  μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται, περιορίζοντας σημαντικά την προσέλευση στα πρακτορεία, επομένως και τον τζίρο των καταστημάτων. Στη διάρκεια της συζήτησης, ο Υπουργός ανέφερε ότι θα κάνει προσπάθειες και για τα δύο ζητήματα.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στα αιτήματα των επαγγελματιών του κλάδου και υπογράμμισε ότι το Ε.Ε.Α. είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με όλους τους κλάδους του επιχειρείν και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει προς την Πολιτεία και τα αρμόδια Υπουργεία με σκοπό την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των επαγγελματιών που δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία και τις οικονομικές της συνέπειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία