Η Alphabet και η αλυσίδα νοσοκομείων εθνικής κλίμακας HCA Healthcare Inc. φαίνεται να καταλήγουν σε συμφωνία για την ανάπτυξη αλγορίθμων για τον τομέα της υγείας, χρησιμοποιώντας τα αρχεία των ασθενών, σε μία κίνηση που θα φέρει τον τεχνολογικό γίγαντα στον τομέα της υγείας, μια αγορά αξίας 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, η HCA με έδρα στο Νάσβιλ του Τενεσί, η οποία διαθέτει περίπου 2.000 υγειονομικές εγκαταστάσεις σε 21 πολιτείες των ΗΠΑ, μέσω της πολυετούς συμφωνίας με την Google θα ενοποιήσει και θα αποθηκεύσει δεδομένα από ψηφιακά αρχεία υγείας και ιατρικές συσκευές που συνδέονται με το Διαδίκτυο.

Οι μηχανικοί των Google και HCA θα συνεργαστούν στην ανάπτυξη αλγόριθμων που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας, στην παρακολούθηση των ασθενών και στην καθοδήγηση των γιατρών στη λήψη αποφάσεων, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τις δύο εταιρείες.

«Τα δεδομένα αποσυνδέονται από κάθε ασθενή σε πραγματικό χρόνο», αναφέρει ο Δρ. Τζόναθαν Πέρλιν, επικεφαλής ιατρός της HCA. «Μέρος αυτού που χτίζουμε είναι ένα κεντρικό νευρικό σύστημα που θα βοηθήσει στην ερμηνεία μιας ποικιλίας σημάτων», σημειώνει.

Η συμφωνία επεκτείνει την πρόσβαση της Google στο χώρο της υγείας, όπου η πρόσφατη μετάπτωση στα ψηφιακά αρχεία έχει δημιουργήσει μία «έκρηξη» δεδομένων και μία νέα αγορά τόσο για τεχνολογικούς γίγαντες όσο και νεοφυείς επιχειρήσεις. Η καλύτερη διαχείριση των δεδομένων προσφέρει την ευκαιρία ανάπτυξης νέων θεραπειών και βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών, αλλά οι συμφωνίες ανάπτυξης αλγορίθμων μεταξύ νοσοκομείων και τεχνολογικών εταιρειών εγείρει και θέματα ιδιωτικότητας.

Η Google είχε στο πρόσφατο παρελθόν συνάψει συμφωνίες και με άλλους υγειονομικούς οργανισμούς στις ΗΠΑ που προέβλεπαν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα ασθενών, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις. Ανάλογες συμφωνίες έχουν συνάψει και άλλες τεχνολογικές εταιρείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία