Η Xiaomi, μία από τις πλέον γνωστές εταιρείες καταναλωτικών τεχνολογικών προϊόντων της Κίνας, έπαψε να θεωρείται «κομμουνιστική, στρατιωτική εταιρεία» από τις ΗΠΑ και αφαιρέθηκε από τη σχετική «μαύρη λίστα».

Ο χαρακτηρισμός CCMC (Communist Chinese Military Company) για την Xiaomi είχε αποδοθεί από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ τον περασμένο Ιανουάριο, για να αφαιρεθεί χθες με απόφαση του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Περιφέρειας της Κολούμπια (DC).

Στο μεσοδιάστημα, τον περασμένο Φεβρουάριο, η Xiaomi είχε μηνύσει την αμερικανική κυβέρνηση για την συμπερίληψή της στην περιβόητη «μαύρη λίστα». Τον Μάρτιο το ίδιο δικαστήριο της Περιφέρειας της Κολούμπια έδωσε στην Xiaomi μία προκαταρκτική εντολή ενάντια στον χαρακτηρισμό του υπουργείου Άμυνας, ο οποίος αν ίσχυε θα απαγόρευε σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες να εμπορεύονται ή να κατέχουν τίτλους της εταιρείας.

Στο σκεπτικό του Μαρτίου, η απόφαση του υπουργείου Άμυνας χαρακτηριζόταν «αυθαίρετη και ιδιότροπη», ενώ στη χθεσινή απόφαση τονίζεται ότι πάρθηκε ώστε η κινεζική εταιρεία να μην υποστεί «ανεπανόρθωτη βλάβη». Μετά την χθεσινή αναίρεση, το δικαστήριο ήρε επίσημα όλους τους περιορισμούς στη δυνατότητα των ατόμων στις ΗΠΑ να αγοράζουν ή να κατέχουν τίτλους μετοχών ή άλλων αξιογράφων της εταιρείας.

Από την πλευρά της η Xiaomi εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι «είναι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη των χρηστών, των εταίρων, των εργαζόμενων και των μετόχων της σε όλο τον κόσμο και επαναλαμβάνει ότι αποτελεί μια ανοιχτή, διαφανή, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο επιχείρηση, με ανεξάρτητη λειτουργία και διοίκηση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή