Την πεποίθηση ότι η αεροπορική βιομηχανία μπαίνει σε τροχιά ανάκαμψης φανερώνουν οι σχεδιασμοί της Airbus να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή των δημοφιλών μονού διαδρόμου (μεσαίων αποστάσεων) εμπορικών αεροσκαφών της Α320, έγραψαν νωρίτερα σήμερα οι Financial Times.

Όπως ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός αεροναυπηγικός κολοσσός, πρόκειται να αυξήσει την παραγωγή των συγκεκριμένων αεροσκαφών σε 45 τον μήνα το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου, με στόχο τα 64 αεροσκάφη του μήνα το δεύτερο τρίμηνο του 2023, και ίσως, όπως ανακοίνωσε, θα μπορούσε να φτάσει τα 70 –ακόμη και 75– μέχρι το 2025.

Το φθινόπωρο, δε, του 2022 η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει έξι –από πέντε τώρα– μεγαλύτερα αεροσκάφη Α350.

Ο γενικός διευθυντής της Airbus, Γκιγιόμ Φαουρί επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ότι «η αεροπορική βιομηχανία αρχίζει να ανακάμπτει από την πανδημική κρίση».

Επισημαίνεται ότι η Airbus και η ανταγωνίστριά της στις ΗΠΑ Boeing μείωσαν την παραγωγή τους τόσο σε μεσαίου όσο και σε μεγάλων αποστάσεων αεροσκάφη από ένα τρίτο μέχρι και 50% πέρσι όταν πρωτοεμφανίστηκε η πανδημία.

Οι FT σημειώνουν ότι οι πρόβλεψη για μια μακροπρόθεσμη ανάκαμψη του κλάδου της αεροπορικής βιομηχανίας έχει βελτιωθεί με τη χρήση του εμβολίου, παρά τις τοπικές εξάρσεις της νόσου και μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον κλάδο είναι να εξασφαλίσει ότι οι πολύπλοκες εφοδιαστικές αλυσίδες τους είναι έτοιμες να αυξήσουν την παραγωγή ώστε να ανταποκριθούν στην αναμενόμενη ζήτηση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή