Δυναμική ανάκαμψη για τη βιομηχανία ελβετικών ρολογιών, με τις εξαγωγές να επιστρέφουν στα προ-πανδημίας επίπεδα ωθούμενες από τη ζήτηση στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών αυξήθηκαν κατά 2% στο 1,8 δις ελβετικά φράγκα (2 δις δολάρια) τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Ωρολογοποιών της Ελβετίας. Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι οι εξαγωγές άρχισαν να ανακάμπτουν τον Μάρτιο, κατάφεραν δηλαδή σε ένα δίμηνο να επιστρέψουν δυναμικά στην παγκόσμια αγορά έχοντας υποστεί την μεγαλύτερη ετήσια υποχώρηση από την κρίση του 2008.

Οι εξαγωγές ελβετικών ρολογιών μειώθηκαν κατά 22% το 2020 καθώς ο τουρισμός πάγωσε και τα lockdowns έκλεισαν τα καταστήματα. Όπως επισημαίνουν εμπειρογνώμονες της αγοράς, το επόμενο δίμηνο θα είναι αποφασιστικό για την επιβεβαίωση της τάσης ανάκαμψης. Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι μέχρι στιγμής, η συνολική αρχή του 2021 είναι ίδια ακριβώς με την απόδοση που είχε η αγορά πριν δύο χρόνια.

Ο CEO της Swatch Group Νικ Χάγιεκ, δήλωσε προ ημερών ότι περιμένει «μαζική αύξηση» της ζήτησης αν οι άνθρωποι μπορέσουν να ταξιδέψουν ξανά αυτό το καλοκαίρι σε συνδυασμό με το άνοιγμα των καταστημάτων στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος της Richemont Γιόχαν Ρούπερτ εμφανίσθηκε πιο επιφυλακτικός την προηγούμενη εβδομάδα, λέγοντας ότι η μεταβλητότητα και η βραχυπρόθεσμη οπτική πιθανότατα θα παραμείνουν μέχρις ότου επιτευχθεί η ανοσία του πληθυσμού απέναντι στον κορονοϊό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ