Στη σημασία που έχει η διεθνής πρωτοβουλία για την προώθηση των εμβολίων στις φτωχότερες χώρες (Covax) αλλά και στην παγκόσμια οικονομία, αναφέρθηκε ο Αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σλτς.

Ο κ. Σολτς τόνισε ότι το μεγάλο διεθνές καθήκον είναι τώρα να οργανωθεί ο εμβολιασμός έτσι ώστε όλες οι φτωχότερες χώρες να μπορέσουν να εμβολιάσουν τον πληθυσμό τους.

«Αυτό απαιτεί αλληλεγγύη και οικονομική υποστήριξη. Η Γερμανία δίνει μεγάλα χρηματικά ποσά στη διεθνή πρωτοβουλία για την προώθηση των εμβολίων κορονοϊού στις φτωχότερες χώρες (Covax). Ελπίζω ότι και άλλες χώρες θα ακολουθήσουν με παρόμοια ποσά», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών στο πλάισιο τηλεδιάσκεψης της «Πρωτοβουλίας Παγκόσμιων Λύσεων» (Global Solutions Initiative) η οποία συμβουλεύει την G20 για παγκόσμια προβλήματα.

Ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) τόνισε ότι «η πρόοδος του εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο θα βοηθήσει επίσης τη γερμανική οικονομία να σταθεί στα πόδια της. Βλέπω ήδη σημάδια οικονομικής ανάκαμψης σε διεθνές επίπεδο, η οποία υποστηρίζεται από τα κρατικά προγράμματα βοήθειας. Μόλις βελτιωθεί η κατάσταση της πανδημίας, αναμένω μια μεγάλη ανάκαμψη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως