Αύξηση 14,8% παρουσίασαν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων στο πρώτο τρίμηνο του 2021, ανερχόμενες σε 26.441, έναντι 23.033 στο πρώτο τρίμηνο 2020.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία για τη δημογραφία των επιχειρήσεων στην Ελλάδα και ειδικότερα για τις ενάρξεις λειτουργίας επιχειρήσεων και τις πτωχεύσεις επιχειρήσεων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά,  η μεγαλύτερη αύξηση στο πλήθος των εγγραφών νέων επιχειρήσεων το πρώτο τρίμηνο 2021 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2020 καταγράφηκε στον τομέα Ενημέρωση και Επικοινωνία (61,6%) και στον τομέα Κατασκευές (39,8%), ενώ η αντίστοιχη μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στον τομέα Δραστηριότητες Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης (30,5%) και στον τομέα Μεταποίηση (14,5%).

Οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων για το σύνολο των τομέων της οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2021 ανήλθαν σε μόλις 7.

Αντίστοιχα, το πρώτο τρίμηνο 2020 είχαν ανέλθει σε 6.

Περιφέρειες

Η ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει πως οι τομείς οικονομικής δραστηριότητας ανά την Ελλάδα, στους οποίους παρατηρείται το μεγαλύτερο πλήθος εγγραφών νέων επιχειρήσεων είναι οι εξής:

Βόρεια Ελλάδα: Τομέας οικονομικής δραστηριότητας χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών με 1.042 εγγραφές σε σύνολο 5.709.

Κεντρική Ελλάδα: τομέας οικονομικής δραστηριότητας γεωργία, δασοκομία και αλιεία με 1.671 εγγραφές σε σύνολο 5.696.

Αττική: τομέας οικονομικής δραστηριότητας επαγγελματικές, επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες με 2.224 εγγραφές σε σύνολο 10.455.

Νησιά Αιγαίου – Κρήτη: τομέας οικονομικής δραστηριότητας γεωργία, δασοκομία και αλιεία με 2.319 εγγραφές σε σύνολο 4.581.

Τομείς δραστηριότητας

Οι τομείς οικονομικής δραστηριότητας στους οποίους καταγράφηκε το μεγαλύτερο πλήθος εγγραφών νέων επιχειρήσεων ανά κατηγορία νομικής μορφής επιχείρησης είναι:

-Ατομικές επιχειρήσεις: τομέας οικονομικής δραστηριότητας γεωργία, δασοκομία και αλιεία με 5.396 εγγραφές σε σύνολο 18.294.

-Προσωπικές επιχειρήσεις: τομέας οικονομικής δραστηριότητας χονδρικό και λιανικό εμπόριο, επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών με 740 εγγραφές σε σύνολο 2.576.

-Κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις: τομέας οικονομικής δραστηριότητας διαχείριση ακίνητης περιουσίας με 68 εγγραφές σε σύνολο 349.

-Λοιπές νομικές μορφές: τομέας οικονομικής δραστηριότητας διαχείριση ακίνητης περιουσίας με 1.239 εγγραφές σε σύνολο 5.222.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει: Ενισχύεται με νέες εταιρείες-μέλη
Επιχειρήσεις |

Ποιες πέντε εταιρείες εισήλθαν στην πρωτοβουλία BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει

Το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει, η πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού, ανακοίνωσε σήμερα ότι ενισχύεται και καλωσορίζει πέντε νέες εταιρείες στη συμμαχία, την πολυεθνική εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων με εξειδίκευση σε λύσεις ψηφιακών τεχνολογιών, ΑCCENTURE, την EDENRED, μία ψηφιακή πλατφόρμα υπηρεσιών και πληρωμών, την εταιρεία τροφίμων και ποτών […]